Dnes je 02.mája 2024, meniny má Žigmund

Spoznajte 4 najvtipnejšie návrhy na rekonštrukciu Notre Dame

Bazén

Väčšina architektov sa pri návrhoch novej strechy Notre Dame zameriava na obnovenie veže, zničenej počas požiaru. Spoločnosť Ulf Mejergren Architects poňala rekonštrukciu inak. Prišla s návrhom strechu pretvoriť na verejný bazén. Architekti, ktorí sa na návrhu podieľali si myslia, že najmä turisti privítajú možnosť užiť si výhľad na Paríž a zároveň sa osviežiť v bazéne.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Notre New Dame (@notrenew),

Parkovisko

V skutku zaujímavý návrh novej strechy katedrály prišiel od ministra mobility a verejnej infraštruktúry pre región hlavného mesta Belgicka – Brusel, od Pascala Smeta. Budúcu strechu Notre Dame si predstavuje ako veľké parkovisko. Jeho návrh v celku súhlasí s jeho funkciou, čo si všimli mnohé médiá. Niektorí používatelia sociálnych sietí dokonca Smetov návrh vylepšili po svojom a k pôvodnému parkovisku pridali niekoľko ďalších poschodí.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Notre New Dame (@notrenew),

McDonald’s Notre Dame

Nápad pretvoriť zničenú strechu Notre Dame na pobočku reštaurácie McDonald’s pochádza zo sociálnych sietí. Ľudia sa s rôznymi návrhmi naozaj vybláznili.
Mnoho z nich vidí v tomto návrhu kritiku dnešnej kapitalistickej spoločnosti. Iní ho zase považujú za bizarnú odpoveď na už aj tak smiešne nápady. Ak si chcete prečítať serióznejšie nápady, tu je 6 najzaujímavejších návrhov na rekonštrukciu. Ale pokračujme ďalej. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Notre New Dame (@notrenew),

Cirkus

Ďalší návrh novej strechy pochádza od neznámeho autora. Do povedomia sa rovnako ako predchádzajúci, dostal cez sociálne siete. Cieľom tohto návrhu je strechu prerobiť na cirkusový stan a v centre mesta tak vybudovať netradičné miesto pre zábavu a kultúru.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Notre-dayummmm (@notredayum),

Napriek tomu, že vyššie spomenuté nápady sa niektorým ľuďom páčia, katedrála Notre Dame patrí medzi svetové kultúrne dedičstvo UNESCO, takže jej rekonštrukcia musí byť v súlade s názormi pamiatkarov. 

Čo si o návrhoch myslíte? Napíšte nám do komentára, ktorému z nich by ste dali vy možnosť zažiariť na streche tejto významnej katedrály. Podeľte sa o svoje kontroverznejšie či skôr tradičné návrhy s priateľmi a článok zdieľajte aj medzi sebou.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 7x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie