Raphael Bordallo Pinheiro bol jedným z najvplyvnejších ľudí portugalskej kultúry 19. storočia. Okrem toho, že miloval keramiku, bol aj skvelý karikaturista. Chcel pri stole zeleninu, kvetiny, hmyz, ryby a zvieratá. Experimentoval, aby dosiahol prirodzené farby a detailné vlastnosti, ako perie a listy. Jeho cieľom bolo vytvoriť výrobky, ktoré vyzerajú čo najreálnejšie.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Či už máte radšej žltý alebo preferujete červený melón, u Bordallo Pinheiro mysleli na všetkých. Doprajte vašim hosťom prestieranie v tvare tejto letnej pochúťky. Určite sa bude potom o vás ešte dlho rozprávať.
Tento článok by nebol úplný bez predstavenia kolekcie paradajka a kapusta. Dodajú stolu sviežosť a hravosť. Svojou farebnosťou dotvoria každý pokrm. Práve kolekcia s motívom kapusty je vlajkovou ľodou portugalského domu Bordallo Pinheiro.
V letnom drinku nemôže chýbať ananás. Osviežujúce ovocie, ktoré je základným prvkom akejkoľvek ovocnej misy. Prestieranie je vhodné na servírovanie ľahkých jedál a dezertov.
Kolekcia inšpirovaná kvetmi dotvorí romantickú atmosféru príjemného letného večera. Navyše sa hodia aj ako svadobné prestieranie. Neviete, aký svadobný dar pre novomanželov? Čo poviete na keramickú súpravu riadu, ktorá vydrží večne.
Ak ste milovníkom stredomorskej kuchyne, spozornite. Kolekcia ryba bude slúžiť so všetkou poctou pre vaše jedlá z rýb, kôrovcov a morských plodov. Tento kuchynský set vám len tak ľahko neodpláva ☺
Inšpirovali ste sa umeleckým domom Bordalla Pinheira alebo ste skôr zástancom tradičného prestierania? Budeme radi, ak nám napíšete do komentára vaše tipy na letné prestieranie.
Kat
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.