Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

U bývalého čínskeho cisára sa stavia gigantické letisko

Za návrh terminálu je zodpovedná zosnulá kráľovná krivky – architektka Zaha Hadid. Svoje prvenstvo získa komplex aj pre svoju plochu – viac ako 700-tisíc . Letisko by malo v sebe skrývať sedem štartovacích a pristávacích dráh a obsahovať prvky moderného štýlu. Cestujúcim má tak poskytnúť kvalitné služby a komfortné cestovanie. Stavba gigantických rozmerov naberá rýchle tempo výstavby. Môžeme si to overiť aj na fakte, že na projekte letiska pracuje viac ako 40 000 stavbárov a subdodávateľov. 

Súčasné letisko v Pekingu je preťažené a lety často meškajú, prípadne ich musia preložiť. V neďalekej budúcnosti je možné, že sa práve z letiska Ta-sing odvezieme na type lietadla Flying-V od holandského prepravcu KLM.  

Cena letiska by mala byť približne 10,4 miliardy eur. Možnou nevýhodou letiska môže byť jeho 50-kilometrová vzdialenosť od centra Pekingu. Na presuny však bude dostupný vysokorýchlostný vlak alebo metro.  

Medzi najväčšie letisko na svete sa radí letisko v Atlante s 85 miliónmi cestujúcich ročne. 

Cestujete často a páči sa vám predstava vyššieho komfortu v letiskovej hale? Podeľte sa s nami o svoje zážitky zo zaujímavých letísk sveta. Veríme, že sa vám článok páčil a budete ho zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Ivka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 1x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie