Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Evolúciou neprechádza len ľudstvo, ale aj dizajn

Spôsob, akým si navrhujeme naše byty, je priamym výsledkom svetových udalostí, ktoré ľudia nedokážu ovplyvniť. Na výstave SPACES mohli návštevníci v novembri vidieť ukážky rozdielov v interiérovom dizajne v priebehu desaťročí. Autori sa snažili dokázať, že analýza týchto priestorov môže ponúknuť širšiu sociologickú reflexiu.

Pri návšteve Bruselu vám odporúčame navštíviť aj obrovskú reprodukciu moleky – Atómium. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ADAM – Brussels Design Museum (@adam.designmuseum),

Výstava začínala 19. storočím, kedy do spoločnosti vstupuje interiérový dizajn, ako samostatná disciplína. Interiér sa prispôsoboval spoločenskému dianiu. Postupom času a zmenou biotypu sa začína využívať celý priestor domu. V dôsledku ekonomických obmedzení po druhej svetovej vojne sa domácnosti zmenšujú a štandardizujú. Funkcionalizmus doby má za následok spojenie jedálne s obývacou izbou. Neskôr sa objavujú byty s otvorenou kuchyňou priamo do obývacej izby. Tento priestor sa tak stáva stredobodom domácnosti a tento trend zavŕšili moderné loftové domy, ktoré sa vyznačujú nečleneným priestorom.

loftový byt
Photo on brusselsdesignmuseum. com

Tvorcovia výstavy si kladú otázky, ako súvisí usporiadanie priestoru a vývoj interierového dizajnu s našim životným štýlom. Môžu nám interiéry a ich usporiadanie viac prezradiť o myšlienkach a správaní ľudí?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ADAM – Brussels Design Museum (@adam.designmuseum),

Zaujala vás výstava? Myslíte si, že váš dom je odrazom tejto doby? Napíšte nám do komentára svoj názor.

Kat

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie