Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Tileme – slovenské, originálne a ručne vyrábané obkladačky

A skutočne! Keď sa ocitnete v kuchyni vykladanej smaragdovo zelenými „diamantami“, všetky ostatné detaily idú bokom. Tieto unikátne obkladačky pritiahnu pozornosť a očaria každú návštevu. Či už máte radi luxusné metalické odtiene, žiarivé farby alebo prírodné reliéfy, v Tileme vám splnia na čo si len pomyslíte. A navyše presne na mieru.

Photo: www.tileme.sk

Za značkou Tileme stoja manželia Lucia a Peter Fabovci. Lucia je tvorivá duša, ktorú vždy zaujímal interiérový dizajn. Pred 8 rokmi sa začala venovať keramike a tak vznikol nápad, ktorý spája tieto dve záľuby dohromady – ručne vyrábané obkladačky. Manžel Peter sa spočiatku staral len o technické záležitosti a marketing, ale časom pohltila tvorivá činnosť aj jeho a dnes už spolu s Luciou trávia celé dni výrobou obkladačiek na mieru v ich ateliéri v Bratislave.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ručne robené obkladačky (@tileme.sk),

Obkladačky sú vyrábané z keramickej hliny. Po spracovaní hliny sa jednotlivé kusy vykrajujú do požadovaného tvaru, prípadne sa otláčajú reliéfy. Nasleduje 2 týždňový proces schnutia, potom prichádza na rad vypaľovanie v keramických peciach, glazovanie a opäť vypaľovanie. Každá obkladačka je vyrábaná ručne od začiatku až po koniec a každá je originál.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ručne robené obkladačky (@tileme.sk),

Obkladačky Tileme sú vyrábané na objednávku. Zákazník ich tak môže dokonale prispôsobiť svojim predstavám a priestoru, aby vytvoril zo svojho bývania štýlový a útulný domov. Tileme ponúka zákazníkom na výber hneď z 9 rôznych druhov obkladačiek, od klasických obdĺžnikov, cez moderné diamantové tvary či rybie šupiny, až po ručne otláčané, reliéfne kúsky. Kombinovať ich možno s rôznymi vzormi a farbami. Fantázii zákazníka sa medze nekladú.

Photo: www.tileme.sk

Vďaka výpalu na veľmi vysokú teplotu získavajú obkladačky tiež kvalitné úžitkové vlastnosti. Sú vode odolné, oteru vzdorné, ľahko udržiavateľné a sú vhodné ako obklad do kuchyne aj kúpeľne.

Viac o svojej tvorbe a plánoch nám Peter a Lucia porozprávali aj na kameru:

Tak čo? Aj vám sa zrazu zdá, že by tá vaša kúpeľňa potrebovala trochu oživiť? 🙂

LENKA

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie