Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Moderný bungalov prináša otvorený a bezbariérový priestor

Populárna stavba z Ameriky

Tento obľúbený typ domu sa v posledných rokoch teší stúpajúcej popularite. Charakterizujeme ho ako jednopodlažnú ľahkú stavbu s jednoduchým pôdorysom. Tieto domčeky sú typické najmä pre predmestia a prímestskú výstavbu. Sú ideálnym riešením pre rodiny s deťmi seniorov.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Onyx Design Collective (@onyx_design_collective),

Podľa preferencií majiteľa

Bungalovy sú typické najmä v Amerike a Kanade, kde sú doplnené o veľkú vstupnú verandu. V Európe sa ich dizajn trochu pozmenil. Základom pre bungalov je podkladová betónová doska, ktorá je doplnená hydroizoláciou. Na ňu sa následne aplikuje klasické murivo, montovaná drevostavba  či pórobetónové tvárnice.

Bezbariérový a šetrný

Medzi najväčšie výhody bungalovu môžeme zaradiť určite rýchlosť výstavbyflexibilitu stavby (jednoduché prevedenie dispozičných zmien). Nízkoenergetický dom je zárukou úspory energií, čo môže byť tiež dôležitým atribútom pri výbere typu stavby. Mnohým vyhovuje bezbariérovosť bungalovu a často aj jeho menšie rozmery. Pri výstavbe môžete značne ušetriť na obvodovom murive a stenách.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa PROPERTY STYLING & DESIGN (@bungalow_home),

Má aj nevýhody

Bungalov zaberá oveľa väčšiu plochu ako poschodové domy a tak vás veľkosť pozemku môže značne obmedzovať. Nevýhodou môžu byť aj väčšie náklady na strechu či základy. Ideálne je ak sa stavia na rovinatom alebo len mierne svahovitom pozemku.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominique (@diemitdengedankentanzt),

Pri rozhodovaní o type stavby sa určite poraďte s architektom alebo projektantom, ktorý vám navrhne najvhodnejšie riešenie pre váš rozmer a tvar pozemku.

Simm

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 7x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie