Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Nekonečný bazén a vyhrievaný piesok. Dovolenkový rezort z knihy rekordov

Rezort San Alfonso del Mar

Je súkromný dovolenkový rezort v meste Algarrobo v Čile. Veľa ľudí tento rezort považuje za raj na Zemi, a to hneď z viacerých dôvodov. Dominantou rezortu je obrovský bazén, ale nájdete tu aj mnohé iné možnosti rekreácie či kultúrneho vyžitia.

https://www.youtube.com/watch?v=yydFPFeD63w
Keď je aj olympijsky bazén malý

Spomínaný gigantický bazén pokrýva plochu ôsmich hektárov, pričom jeho šírka má viac ako kilometer. Objem bazéna sa rovná objemu desiatich olympijských bazénov. Konkrétne ide o 250 miliónov vody. Pri kúpaní sa v takto veľkom bazéne sa vám teda ľahko môže stať, že okolo vás prefrčí menší čln alebo loďka. Chcete poznať ďalšie závratné číslo ťažko kombinovateľné s bazénom? V najhlbšom mieste dosahuje bazén 35 metrov a dĺžka meria viac ako kilometer.

Účet za vodu pri takomto „bazéniku“ by bol dosť vysoký, preto sa na napĺňanie používa voda priamo z Tichého oceána. Spoločnosť stojaca za rezortom totiž vyvinula inovatívny systém na čistenie vody, po prechode ktorým je voda v bazéne kryštálovo čistá.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Planeta Turismo Sorocaba (@planeta_turismo_sorocaba),

V Guinnessovej knihe rekordov

V čase dokončenia stavby v roku 2006, bol bazén dokonca zapísaný do Guinnessovej knihy rekordov ako najväčší bazén na svete podľa veľkosti plochy. O rekord však prišiel a predbehol ho bazén Citystars Sharm El Sheikh ležiaci v egyptskej púšti.

Skvelé atrakcie

Ako to u veľkých súkromných rezortov býva zvykom, tak aj v San Alfonso del Mar na návštevníkov čaká oveľa viac atrakcií než len hlavná.
Niektoré aktivity sú, samozrejme, spojené s obrovským bazénom. Ten ponúka priestor vhodný pre plavbu na člnoch, potápanie či cvičenie aqua fitness. Hoci bazén nesrší luxusom ako bazény, ktoré nájdete v najluxusnejších lodiach sveta, stále ponúka niečo pre jednotlivcov ako aj partie kamarátov.
Rezort je špecifický aj strešnou plážou rozprestierajúcou sa na streche sklenenej pyramídy, ktorá je taktiež turistickou atrakciou. Dovolenkári si ďalej môžu oddýchnuť vo wellness centre alebo na pláži s vyhrievaným pieskom. Okrem toho, sa môžu občerstviť vo viacerých reštauráciách, ktoré ponúkajú jedlá z rôznych kútov sveta.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dani C. (@dany_cristiny),

Išli by ste sa na pár dní odreagovať do tohto súkromného rezortu v Čile? My určite áno!

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie