Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Tehlový obklad je stále atraktívny. Kam sa hodí?

Dekoračný prvok von aj vnútri

Starodávne tehlové múry sú inšpiráciou a dedičstvom, ktoré tu máme po svojich predkoch ako dizajnový a nadčasový kúsok. Pálené tehlové obklady si v posledných rokoch opäť našli miesto v modernej architektúre. Tehlová stena je atraktívna práve svojimi povrchovými nerovnosťami a farebnými odtieňmi. Ako sa vám ju podarí ešte zvýrazniť?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ДИЗАЙН ИНТЕРЬЕРА | ДЕКОР (@_shallash_),

Farba a hrúbka škár

Pri tehlovom obklade hrá dôležitú rolu aj šírka a farba škáry. Atmosféra, ktorú tento príjemný prírodný materiál z hliny vytvorí, je nezameniteľná, preto pri výbere vhodne voľte aj farbu škárovačky.

Náš tip: Výber škárovacej hmoty bude jednoduchší, keď si predstavíte doplnky a farbu nábytku, ktoré by ste radi umiestnili do miestnosti s prírodným obkladom. Tehlový obklad má korešpondovať so škárovacou hmotou, aby v konečnom výsledku nepôsobila rušivo.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cherokee Brick (@cherokeebrick),

Všetky vlastnosti zdravého prírodného materiálu

Pri tehlovom obklade oceníte okrem vizuálnej atraktivity aj jej praktickosť. Tehlový obklad si nevyžaduje žiadnu údržbu. Má vysokú pevnosť a je dostatočne paropriepustný. Rovnako ako samotná tehla, tak aj táto imitácia tehly zvyšuje požiarnu odolnosť, najmä v prípade, keď je fasáda zateplená polystyrénom. Na trhu existuje množstvo farebných odtieňov, ktoré skvelo skombinujete so zvyškom interiéru.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa #ɪɴᴛᴇʀɪᴏʀꜱ#ʜᴏᴍᴇᴅᴇᴄᴏʀ#ʟɪꜰᴇꜱᴛʏʟᴇ (@blueberrytasteblog),

Kde všade sa hodí obklad z pálenej tehly?

Tieto obkladové pásiky sa s obľubou využívajú v altánkoch, záhradách a aj ako obklad krbov či na fasádach domov. Hodí sa aj do interiéru vínnych pivníc, kde dodá priestoru skutočnú atmosféru „vínnych sklípok“ ako zo 17. storočia. Tehla má sama o sebe mnoho pozitívnych vlastností, ktoré aj v pivničke skutočne oceníte. Okrem toho, že je farebne stála, je aj mechanicky odolná. Preto odery, mechanické poškodenia, hlodavce či iní škodcovia nepredstavujú žiadne hrozby.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @beautyofbrick,

POZOR! Netreba zabúdať na fakt, že tehla má zdravotne nezávadné účinky, keďže nevylučuje žiadne prchavé organické látky. Je dokázané, že tehla je zdravotne a hygienicky nezávadný materiál. A to je ďalší dôvod tráviť vo svojej vínnej pivničke (aj vďaka vhodne zvolenému tehlovému obkladu) viac času 😉

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa BYSOFLY (@bysofly),

Tehlový obklad v interiéri

Rustikálny štýl, industriálny štýl a vidiecky štýl by sme si snáď bez tehly a tehlového obkladu nevedeli predstaviť. Nielen vidiecke domčeky a chatky sú miestom, kde tehlový obklad vynikne. Veľmi moderné sú teraz tehlové steny napríklad v obývačke, chodbe alebo v kuchyni v panelákoch či v rodinných domčekoch. Tehlový obklad pôsobí na všetky zmysly a je výborným riešením pre skrášlenie vonkajších aj vnútorných plôch.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ? Urządzamy w IKEA (@ikeawnetrza),

Obľúbený dizajn

Tehlovú stenu najlepšie doladíme napríklad drevenými či kovovými prvkami a dekoráciami v zemitých a tehlových farbách. Nezabúdajte ani na koberce, vankúše, kvetináče, hodiny a dokonca pletené košíky. Jednoduché a pritom tak výrazné prvky spravia z každej miestnosti jedinečný a útulný domov.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie