Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Čo prezradí spálňa o mužovi? Miesto s charakterom

Minimalistický štýl

Minimalizmus sa čoraz viac prejavuje aj v interiérovom dizajne, kde nepochybne má svoje miesto. Ide o zdržanlivý štýl, ktorý nezaťažuje veľa detailov. Tento štýl je možné použiť na rôzne miestnosti, no najväčšie uplatnenie má určite v spálni. To je miesto, kde človek spí, odpočíva, číta a uvažuje. Preto by mal byť priestor jasne zónovaný.

Tento štýl charakterizuje najmä workoholika, ktorý sa po náročnom dni v práci nenechá ničím rozptyľovať. Všetko je na svojom mieste, ľahko dostupné a bez zbytočných prvkov navyše.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lost in ideas (@lost.inideas),

Spálňa v štýle Art Deco

Art Deco je dizajnový štýl, ktorý charakterizuje najmä ornamentálnosť, lesk, extravagancia a luxusná elegancia. Vyznačuje sa orientálnymi motívmi, antickými námetmi či extravagantným zvýraznením materiálov. V skratke ide o luxus a bohatstvo kombinované s umením. Je to presný opak minimalizmu.

Štýl Art Deco sa hodí ku modernému mužovi s dokonalým vkusom a štýlom. Tento štýl zapôsobí hlavne na tvorivých ľudí s bohatým vnútorným svetom. Títo muži radi prekvapia a ohromia svoje okolie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MAZZA PERDE (@mazzaperde),

Moderná spálňa pre moderného muža 

Hlavným charakteristickým znakom high-tech štýlu je výrazná spracovateľnosť a jasný kontrast medzi farbami rôznej sýtosti a jasu. V spálni vládne najmä jasnosť liniek, konzistencia a zdržanlivosť. Dekoratívne prvky sa v tomto štýle prakticky nepoužívajú, prípadne len v menšom množstve ako napríklad fotografia v kovovom ráme alebo vhodná váza. Najpoužívanejšie a zároveň aj najobľúbenejšie farby tohto štýlu sú biela, čierna, sivá a hnedá. Na oživenie sa používa aj červená či vínová farba. Materiály zdôrazňujú silu mužského charakteru – oceľ, betón, kameň, mramor alebo žula.

Tento smer dizajnu si vyberajú tí, ktorí držia krok s dobou a nedokážu si predstaviť svoj život bez inovatívnych technológií. Je typický pre mužov, ktorí si cenia svoj čas a nedávajú prázdne sľuby.

Ak vás zaujímajú horúce trendy a páčia sa vám luxusné prvky v interiéri, neprehliadnite ani kameň ónyx a originálne obrazy z polodrahokamov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ♈️ ????? ??????????? ???????? (@tony_sonata),

Klasika je klasika

Ako sa zvykne hovoriť, klasika je klasika a tá nikdy neomrzí. Dobre urobená spálňa v klasickom štýle vydrží bez zmeny aj niekoľko rokov. A ako taká klasická spálňa vyzerá? Stačí si predstaviť nábytok z tmavého dreva, podlaha z masívneho dubu alebo javora a neutrálne farby na stenách. Dekoratívnych prvkov môže byť mnoho, a to napríklad obrazy, fotografie, kvety v masívnych kvetináčoch, vázy, figúrky, zatemňovacie závesy s klasickými ornamentmi, podlahové koberce alebo umelé zvieracie kože.

Takýto priestor je vhodný pre silného muža, ktorý dosiahol v živote veľa a môže si v spálni dovoliť drahý nábytok.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Atelier 1️⃣7️⃣H (@atelier17h),

Tak čo páni? Do ktorej kategórie by ste sa zaradili vy a ktorý zo štýlov vám lahodí najviac?

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 7x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie