Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

5 tipov, ako spraviť z terasy neodolateľné miesto na relax

Viac úrovní terasy

Ak máte pri dome málo miesta alebo nechcete terasou zatieniť spodné okná, experimentujte s úrovňami. Terasu môžete potiahnuť aj smerom nadol. Každý kút takejto terasy bude mať svoju vlastnú zvláštnu atmosféru, funkčnosť aj využitie. Skvelý tip!

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Archi fun (@arch_fuun),

Praktické zasklenie

Hovorí sa, že zasklenie terasy je veľmi praktickým prvkom, pretože vám bude ponúkať štýlový obytný priestor aj počas chladných dní. A to je pravda. Existujú rôzne typy zasklenia ako napríklad skladacia stena, či posuvný systém.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa WELLU HÄMÄLÄINEN (@welluhamalainen),

Strecha je dôležitá

Aby sme si mohli vychutnať terasu naplno, dôležité je jej dobré zastrešenie. Drevené, sklené či polykarbonátové dosky. Všetky typy majú svoje pre aj proti.

Polykarbonátové dosky sú pre mnohých diskutabilným dizajnovým prvkom pravdepodobne preto, že nepôsobia tak elegantne, ako klasická krytina. Je to lacnejší variant zastrešenia a má aj kratšiu životnosť.

Lacný variant zastrešenia modernej terasy a domu
Photo by ro.decorexpro.com
Materiál a štýl zariadenia

Oáza pokoja kombinujúca prvky krásnych prírodných materiálov? Samozrejme! Niekedy však takáto realizácia môže byť finančne náročná. Prírodný efekt môžete dosiahnuť aj lacnejším materiálom, napríklad drevom namiesto kameňa. Skvele funguje aj ratanový nábytok.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Iv (@ivcutkova),

Rozmanitosť a nálada terasy, čo vyrazí dych!

Jeden z dôležitých momentov, ktorý vytvorí z vašej terasy obľúbené miesto na relax či priateľské posedenia je jej celková „nálada“ a dojem, akým na vás bude miesto pôsobiť. Venujte veľkú pozornosť umiestneniu osvetlenia aj rozmiestneniu terasových elektrických prvkov už vo fáze jej návrhu. Je veľmi dôležité, aby ste skryli elektrické vedenie (rôzne nevzhľadné káblové prípojky a pod.) pred pohľadmi návštevníkov.

strikovaný obal na osvetlenie do záhrady a na terasu
Photo by Kaboompics .com from Pexels

Veronika

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 8x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie