Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Zaujímavosti zo sveta realít. Pozrite sa na dom z inej dimenzie

Miniatúrne príbytky letia stále viac. Kým niektoré sú navrhnuté za účelom poskytnutia celoročného bývania, iné vznikajú kvôli dočasným pobytom, napr. pri potrebe na chvíľu uniknúť z reality. K takým patrí aj minidom od jedného amerického startupu, ktorý má za 17 500 USD svojich majiteľov preniesť mimo civilizáciu.

Minidom Jupe - moderný startup s nehnuteľnosťami
Zdroj:nehnuteľnosti/ Sam Gezari/Jupe
Modulárny minidom so sci-fi dizajnom

Na únik z reality do prírody mimo mestského ruchu nie je nutné minúť 17 500 USD. V tomto prípade si však obyvatelia modulárneho objektu Jupe zaplatia za viac ako len možnosť bývať v minidome. Jeff Wilson, ktorý je jeho tvorcom, to poňal trochu inak. Minidom navrhol ako skladací modulárny príbytok, ktorý vyzerá ako kozmický objekt s nevídaným sci-fi dizajnom. K jeho vytvoreniu nebolo potrebné nič špeciálne. Pri návrhu kozmického príbytku si vystačil s pevnou hliníkovou konštrukciou nepravidelného tvaru, na ktorej je prichytené ohňuvzdorné textilné plátno vytvárajúce pocit ako z inej dimenzie.

V prípade, že pozeráte inzeráty s nehnuteľnosťami, tieto dôležité rady berte na vedomie.

Štandardné vybavenie minidomu Jupe:
  • v interiéri je veľká posteľ so stolom, stoličkou a pohovkou;
  • okolo nábytku je podlaha, ktorá slúži aj ako úložný priestor;
  • kapacita podlahového úložného priestoru je vyše 1000 litrov;
  • v interiéri nechýba Wi-Fi pripojenie a výkonná repro sústava;
  • elektrinu pre objekt zaisťujú solárne panely inštalované na streche;
  • minidom má aj batériový systém na uloženie nespotrebovanej energie.
Minidom Jupe - moderný startup s nehnuteľnosťami
Zdroj:nehnuteľnosti/ Sam Gezari/Jupe
Možnosť nadstavby, flexibilné využitie

Objekt s výmerou len niečo cez 10 m² bol síce primárne navrhnutý ako mobilný príbytok na dobrodružné cesty alebo pobyty vo voľnej prírode pre páry alebo jednotlivcov, no Jeff Wilson sa s touto verziou konceptu celkom neuspokojil. Aj preto prišiel s nápadom, ako spraviť Jupe flexibilným modulárnym objektom využiteľným na ďalšie účely. Výsledkom toho je možnosť skladať jednotlivé moduly do seba a vytvoriť tak nielen väčšie, ale tiež niekoľkoposchodové obytné alebo pracovné jednotky.

Minidom Jupe - moderný startup s nehnuteľnosťami
Zdroj:nehnuteľnosti/ Sam Gezari/Jupe
Cena minidomu začína na 17 500 USD

Komfort, celkom slušné vybavenie a originalita nápadu celého projektu sa odrazila aj na cene tohto minidomu. Ten sa dá už teraz predobjednať za 17 500 USD. Za túto cenu však zákazník dostane iba základný štandard. V prípade akýchkoľvek úprav či rozšírenia vybavenia objektu bude konečná cena vyššia v závislosti od rozsahu a náročnosti úprav. Od toho závisí aj doba realizácie minidomu.

Čo hovoríte na tento futuristický projekt? Poskladať si domček z takýchto buniek nie je vôbec zlý nápad čo na to hovoríte? Napíšte nám, či by ste aj vy chceli takýto minidom.

Minidom Jupe - moderný startup s nehnuteľnosťami
Zdroj:nehnuteľnosti/ Sam Gezari/Jupe

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 2x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie