Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Najstaršia street artistka ma 104 rokov. Ako zdobí svoje mesto?

Grace Brett zaručene životný elán nechýba. 104-ročná dôchodkyňa si totiž našla vášeň v pletení. Konkrétne sa jedná o yarn-bombed, zahaľovanie objektov rôznymi látkami alebo vlnami. Je to druh pouličného umenia, v ktorom sa nevyžívajú na výzdobu farby alebo spreje, ale priadza a vlna. Bežné objekty tak získajú pletenú dekoráciu, ktorá očarí okoloidúcich.

pani sa venuje yarn-bombed technike
Photo by earthporn.com

Podľa Grace je to skvelý spôsob, ako dekorovať samotné mesto a street artistka pletie aj na verejnosti. Svoju prácu chce ukázať všetkým a mesto ešte viac skrášliť. Táto dáma plietla celý život, či už oblečenie pre svoje deti alebo iné dekorácie. Práca s vlnou ju veľmi baví a Grace už inšpirovala mnohých. Podľa umelkyne nie je vek bariérou a svojim umením chce robiť radosť všetkým obyvateľom mesta.

pani sa venuje yarn-bombed technike
Photo by earthporn.com
pani sa venuje yarn-bombed technike a robí radosť všetkým obyvateľom mesta
Photo by earthporn.com

Čo hovoríte vy na yarn-bombed? Páčilo by sa vám mať takéto dekorácie aj vo svojom meste? Nezabudnite nám napísať komentár.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 4x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie