Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Záchod ako symbol bohatstva a piesok ako toaletný papier

Nie sú samozrejmosťou

Aj keď sa môže zdať, že toaleta je vec bežná, nie je to tak. Je stále symbolom bohatstva. V takej Afrike by vám vedeli rozprávať. Vo východných krajinách ako je Pakistan, India, či Čína stále možno nájsť tzv. turecké toalety, kde pri vykonávaní potreby musíte čupieť nad dierou v zemi. A kde tí ľudia čítajú noviny?

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina)

Platí, že čím chudobnejšia krajina, tým viac toaliet v žalostnom stave. Pozrite si tieto, z krajín ako Tibet, Južná Amerika, či Irán.

Toalety a záchody vo svete
Gruzínsko. Zdroj fotky: www.hogy.sk
Toalety a záchody vo svete
Irán, Zdroj fotky: www.hogy.sk
Toalety a záchody vo svete
Kazachstan, Zdroj fotky: www.hogy.sk
Toalety a záchody vo svete
Tibet, Zdroj fotky: www.hogy.sk
Japonci sú nároční

Opakom je Japonsko. Tu možno nájsť toalety, kde naozaj neviete, čo stlačiť. Na ovládacom paneli záchody v Japonsku ponúkajú možnosť umytia, utretia, či pustenia hudby a zvukov, ktoré zakryjú prípadne iné zvuky, ktoré budete vydávať 🙂 Samozrejmosťou je vyhrievaná sedacia doska, takže sa vám tu nemôže stať, že po sadnutí na záchod zamrznete.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eva (@evavono)

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Irmee (@irminiac)

Neviete, aký záchod zvoliť domov? Možno vám pomôže náš článok Záchodová dilema.

Čína drží „toaletné“ prvenstvo

Keďže ide o jednu z najľudnatejších krajín sveta, niet sa čo čudovať. A o čom hovoríme? V čínskom meste Chongqing otvorili štvorposchodovú „záchodovú“ budovu, kde nájdete viac ako 1000 záchodov. Ľudia tu môžu pri používaní toalety počúvať hudbu či pozerať televíziu. Plánuje sa aj predaj suvenírov so záchodovou tematikou. Táto budova ašpiruje na zápis do Guinessovej knihy rekordov. A to oprávnene.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina)

Vedeli ste, že?

V moslimských krajinách sa pravou rukou je a ľavou sa utiera zadok. V púšti vám na to poslúži piesok. A po vykonaní potreby je potrebné poďakovať Alahovi za zážitok 🙂 V Indii sa potreba vykonáva kdekoľvek. Nič pre hanblivých to veru nie je. Toaletný papier sa tu veľmi nepoužíva, po vykonaní potreby sa používa voda. Ak ste boli v Grécku, určite ste sa stretli s tým, že toaletný papier sa nesmie hádzať do záchoda z dôvodu úzkych odpadových rúrok.

Čo dodať?! Ak máte toalety tak radi ako my, oslávte svetový deň záchodov 19.11. Alebo sa s nami podeľte o svoje skúsenosti so záchodmi v zahraničí 🙂

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 4x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie