Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Dúhová škôlka žiari farbami a je splneným detským snom

Unikátna škôlka sa nachádza v meste Tianshui v Číne. Budova doslova hrá 10 rôznymi farbami, na 438 kusoch skla. Tieto farebné prvky sú do budovy osadené ako okná, ozdobné rámy nad dverami, ale aj ako súčasť chodieb a schodísk.

Počas celého dňa dopadajú slnečné lúče cez okná na biele steny a podlahu, vďaka čomu vytvárajú farebné obrazy a dúhové vzory. Charakter budovy sa tak každou minútou dňa mení a vytvára vždy veselý a dynamický priestor ako stvorený pre rozvoj detskej predstavivosti.

Ak sa vám takáto architektúra školských priestorov páči, prečítajte si aj o týchto stavbách, v ktorých prebieha edukácia, život a vzdelávanie našich najmilovanejších!

Výhodou škôlky je aj jej multifunkčné átrium, ktoré poskytuje priestor na rôzne aktivity počas celého roka, nehľadiac na počasie. Napríklad v letné dni, je možné odtiahnuť stropné okná a vytvoriť tak z átria priestor podobný nádvoriu na čerstvom vzduchu.

Na samom vrchu budovy je vytvorený bezpečný dvor s nasadeným trávnikomvysokými múrmi s farebnými sklami, cez ktoré môžu deti pozorovať scenériu mesta vždy v inom odtieni.

O takejto škôlke sníva asi každé dieťa. Čo poviete, prijali by ste podobnú aj na Slovensku? Dajte nám vedieť do komentára pod článok.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie