Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Zručný otec vymyslel pre deti domček na strome (aj bez stromu)

Ako to celé vzniklo?

Strom, ktorý stál na pozemku tejto rodiny, nebol vhodný na stavbu domčeka, pretože presahoval až k susedom. Otec ale nechcel deti sklamať a reagoval na ich sen o domčeku na strome. Svoju úlohu splnil tak, že na záhradu pri svojom dome nainštaloval kabínu, resp. domček, ktorý upevnil na plot. Tým vytvoril dojem plávajúceho priestoru.

Drevený domček na strome pre deti
Photo by arch2o.com

Ak chcete ďalšie inšpirácie na stavbu domčeka na strome, neprehliadnite ani článok o tomto šikovnom starom otcovi, ktorý ho vytvoril svojim vnukom.

Drevený domček na strome pre deti
Photo by arch2o.com
Myslel na všetko

Celý domček je vytvorený z dreva a dá sa zatvoriť pomocou veľkej drevenej rolety, kedy zostane neviditeľný. Do domčeku sa dostanete po rebríku a integrovanom chodníku, ktorý vedie dnu. Ide o akúsi promenádu, ktorú ukončuje plošina s výhľadom na borovicový les. Kvôli bezpečnosti detí sú do domčeka zasadené rybárske siete spolu s konštrukčným systémom v tvare písmena V. Tento systém vytvára zaujímavú vonkajšiu fasádu a pohľad z von, filtruje svetlo a zároveň zabezpečuje súkromie detí.

Drevený domček na strome pre deti
Photo by arch2o.com

Na záhradu patrí aj záhradný domček. Dokážeme vám to!

Nízkonákladovka

Kvôli nízkemu rozpočtu je tento domček projektom, ktorý sa zrealizoval len za účasti dedinského stolára, susedov a architekta. Použité bolo miestne borovicové drevo a taká úprava, aby bola vonkajšia konštrukcia odolná voči nepriazni počasia.

Drevený domček na strome pre deti
Photo by arch2o.com

Aj vaše deti túžia po domčeku na strome? Nechajte sa inšpirovať, prípadne nás inšpirujte vy.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 3x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie