Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Čo je dizajn? Rýchlokurz o druhoch dizajnu na Slovensku

Všetko, čo nás obklopuje, musel niekto nadizajnovať. Preto je dizajn skutočne široký pojem a skrýva sa pod ním mnoho druhov. Je to napríklad typografia a tvorba písma, informačný a propagačný dizajn, obalový dizajn, priemyselný dizajn s komplexným záberom na dizajn nábytku a interiérových doplnkov, prístrojov, strojov, dopravných prostriedkov, odevný a textilný dizajn, multimediálny dizajn, dizajn úžitkového umenia (keramika, sklo), architektúry a súvisiacich disciplín, architektonický dizajn (dizajn interiéru, stavebný dizajn, výstavnícky dizajn, dizajn architektonických prvkov…), multimediálny dizajn (digitálne hry, demoscéna, videomapping, inštalácie), fotografia, voľné umenie a nové médiá.

O slovenskom dizajne sa dozviete viac aj v tomto perfektnom videu:

Ak sa chcete dozvedieť viac o svetovom dizajne, neváhajte si rozšíriť svoje znalosti príjemným spôsobom. Odporúčame vám pozrieť si na Netflixe veľmi zaujímavý seriál Abstract. Viac sa o ňom dočítate aj v našom článku 🙂

Šikovní Slováci

O poctivej slovenskej tvorbe sme písali napríklad aj v článku o značke Tileme. Manželský pár, ktorý za touto značkou stojí, vytvára nádherné umelecké obkladačky. Skvelo sa hodia do kúpeľne, ale aj ako kuchynská zástena či podlaha.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa nesia (@nesia_nabytok)

A ako to vyzerá, keď sa slovenský dizajn prepojí s exkluzívnou virtuálnou realitou? Tak, že si showroom nábytkárskej firmy môžete pozerať aj z pohodlia domova. Dizajn by mal ísť ruka v ruke s efektivitou a funkčnosťou. Podľa tejto filozofie funguje aj slovenská dizajnová firma Nesia. No kto by nechcel mať svoj interiér zariadený nábytkom, ktorý je štýlový, originálny a ešte k tomu od slovenského výrobcu?

Ak je dizajn nábytku aj vaša vášeň, neprehliadnite ani naše ďalšie články z kategórie – Dizajn. Prečítajte si ďalšie super zaujímavosti (nielen) slovenského dizajnu. Napíšte nám do komentára či sa aj vy môžete popýšiť nejakým dizajnovým slovenským kúskom nábytku.

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie