Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Psychadelický zážitok pre introvertov v Pekingu

Zvonku iné ako zvnútra

Mandala Pop-Up Digital Art Museum. Biela skulptúra uprostred centra Pekingu. Mimozemšťan medzi pekingskými budovami obohacuje mesto o nový level zážitku. Zvonku sa dívame na escheriánsku architektúru zloženú z monochromatických zväzkov, vo vnútri nájdeme zoskupenie psychadelických pohlcujúcich prostredí.  Návštevníkom ponúka prekvapivý multimediálny zážitok, vďaka ktorému si každý z nich môže nájsť svoju vlastnú trasu prehliadky. Nebude to ale nič pre ľudí trpiacich klaustrofóbiou. Budova je takmer bez okien, čo v kombinácii s rôznymi výčnelkami spôsobuje dezorientáciu. Nie nadarmo sa o tomto múzeu hovorí ako o jednom z najchaotickejších miest na svete.

Muž kráčajúci po chodníku
Photo by Nan Xueqian
Naozaj len dočasné?

Aj keď toto múzeum bolo stavané len ako dočasné, zo skúseností vieme, že podobné dočasné objekty v svete sa ľahko môžu stať dlhodobými. Pozrite na Eiffelovu vežu, ktorá tu mala byť tiež len po dobu Svetovej výstavy v roku 1889. Dočasný objekt Mandala Pop-Up Digital Art Múzea má potenciál tento scenár nasledovať. 

Interiér múzea v Pekingu
Photo by Nan Xueqian

Tak čo poviete, nalákali sme vás na takýto nevšedný zážitok z múzea?

Barbara

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie