Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Luxusné letisko v Saudskej Arábii vyzerá ako piesočné duny

Medzinárodné letisko Red Sea je súčasťou turistického projektu The Red Sea, ktorý v roku 2017 ohlásil saudský korunovaný princ Mohammad bin Salman. Projekt je zameraný na rozvoj cestovného ruchu s cieľom prilákať návštevníkov na západné pobrežie

O ďalšom jedinečnom turistickom mieste sa dočítate aj v článku Ruralation Museum Hotel je miesto, kde cítiť históriu ľudstva.

Lietadlo pred budovou letiska
Zdroj foto: www.dezeen.com

Letisko bude slúžiť výlučne návštevníkom The Red Sea a bude situované približne 15 kilometrov od pobrežia Červeného mora smerom do vnútrozemia. Stavba bude dokončená v priebehu budúceho roka a do roku 2030 bude pripravená na kapacitu milión cestujúcich ročne

Vzhľad budovy bol navrhnutý tak, aby korešpondoval s okolitou púštnou krajinou. Komplex sa skladá z 5 častí, ktoré pripomínajú piesočné duny. Každý z celkov slúži ako celkom nezávislá odletová hala a bude disponovať reštauráciamikúpeľmi. Priestor medzi „dunami“ budú vypĺňať zelené parkyoázy.

Interiér budúceho letiska v Saudskej Arábii
Zdroj foto: www.dezeen.com

Viete o niekom, koho by tento projekt zaujal? Označte ho pod článok do komentára, alebo mu článok pošlite. 

Baška 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie