Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

KRAJINA POZNANIA 2021: Výstava výtvarníka L. Demka

Kto je Ladislav Demko?

Ladislav Demko sa narodil v roku 1950 v Košiciach, kde vyštudoval Technickú univerzitu. Výtvarným technikám a maliarskemu kumštu sa učil v súkromných ateliéroch. Jeho učiteľmi boli L. Field a M. Rogovský.

Vo svojej tvorbe sa venuje kresbe, akvarelumaľbe, no dominantnou v jeho obrazoch je olejomaľba. Má za sebou 24 samostatných, 132 spoločných výstav, zúčastnil sa viac ako 200 medzinárodných plenérov a výtvarných sympózií.

Krajina poznania
Zdroj foto: archív autora
Vstúpte do Krajiny poznania

Výstava Krajina poznania 2021, inštalovaná v historických priestoroch Centra architektúry L. E. Hudeca, je výberom z posledných 2 rokov autorovej tvorby. Tvoria ju diela od abstraktnej až po modernú „voľnú“ realistickú tvorbu, monochromatické aj mnoho farebné obrazy, vo svojich dielach využíva liatu a štrukturálnu techniku.

Obdivovať môžete spolu 50 veľkoformátových obrazov, ktoré zachytávajú autorove vnímanie a zobrazenie krajiny.

„Krajina sa dá namaľovať nie len realisticky, ale aj srdcom. Teda nie len to, čo človek vidí očami, ale aj to, čo vníma srdcom,“ hovorí Ladislav Demko. Nahliadnite spolu s nami, v sprievode uznávaného slovenského výtvarníka, do jeho čarovnej Krajiny poznania.

Výstava je sprístupnená v priestoroch Centra architektúry L. E. Hudeca (CALEH) na Skuteckého ulici 22 v Banskej Bystrici od pondelka do piatku od 15:00 do 18:00 a v sobotu od 9:00 do 13:00. Výstavu môžete navštíviť do 12. júna 2021.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 8x
  • 1x
  • 7x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie