Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Prevádza obchodu Cartier s unikátnou a luxusnou fasádou

Fasáda, ktorú neprehliadnete

Táto prevádzka luxusnej značky Cartier zaujme už z diaľky a ešte viac upúta pozornosť po západe slnka. Jeho drevenú fasádu totiž tvorí množstvo trojrozmerných blokov, pričom každý z nich je osvetlený zvlášť. Táto unikátna budova stojí na rohu hlavnej nákupnej ulice Shinsaibashi.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa 櫻井 均 (@h.sakurai.h)

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ECRU X GREY (@ecruxgrey)

Ako to už býva zvykom, aj tu sa architekti a dizajnéri chceli odlíšiť od okolitých budov. Pobočka obchodu so šperkami je preto kontrastom ku kovovým a skleneným exteriérom okolitých stavieb. Fasádu tvorí drevo z cyprušteka pochádzajúceho zo stredného Japonska.

Vedeli ste, že? Toto drevo je spájané aj s výstavbou chrámov a svätýň. Štúdio Klein Dytham Architecture si tento druh vybralo kvôli jeho teplým tónom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ? ??? ???? ?????? (@y_the_fast_tjbase)

Mysleli aj na prírodu

Aj pri tomto projekte mysleli dizajnéri na udržateľnosť. Ako? Nová fasáda je o pôvodnú budovu pripevnená na konštrukcii z recyklovaného hliníka. A ako sme už spomínali, aj drevo pochádza z lokálnych zdrojov.

Aby štruktúrovaná fasáda odrážala aj identitu značky Cartier, bol pri jej výrobe kladený dôraz na remeselné spracovanie rovnako, ako pri výrobe šperkov. Pohľad na túto pobočku by mal evokovať do seba zapadajúce diamanty.

Vedeli ste, že? Na fasáde sa nachádza približne 2 500 kusov týchto ručne vyrobených elementov. Aby ustála aj nepriaznivé poveternostné podmienky, boli nalakované transparentným lakom.

Ak sa chcete dozvedieť viac aj o ďalších unikátnych projektoch, nezabudnite nás sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie