Vinárstvo vyrastajúce z kopca
Budova s rozlohou 2130 metrov štvorcových bola postavená z pevného betónu okrovej farby a je čiastočne zapustená do kopca. Prevažne monolitickú podobu narúšajú iba vchody a veľké okno zakryté konzolovým prístreškom.
„Je masívny, kompaktný a drsný, no zároveň je presvetlený prirodzeným svetlom a otvorený,“ povedal pre portál Dezeen Marc Barani, zakladateľ štúdia.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Keď architektúru definuje výroba vína
Pozíciu trojpodlažnej budovy a jej vnútorné usporiadanie definoval proces výroby vína. Nakladacia rampa pre dodávku hrozna sa nachádza na najvyššom poschodí budovy, kde prebieha plnenie kadí. Výroba je situovaná na prízemí so stáčaním a skladovaním v pivnici.
„Proces výroby vína pomocou gravitácie bol kľúčom k projektu. Stanovil svoju pozíciu a umožnil prirodzené využitie svahu pozemku. Hrozno je preto dovážané do hornej časti budovy, pričom hotové víno sa fľaškuje na spodku,“ vysvetľuje Barani.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Okrem toho na prízemí nájdete aj degustačnú miestnosť sprístupnenú pre verejnosť. Návštevníci môžu využiť aj terasu, na ktorej majú možnosť vidieť proces výroby vína.
Radi by ste si vychutnali pohár vína v takomto prostredí? Napíšte nám, čo si o tomto vinárstve myslíte vy.
Mirka
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.