Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Hotel v bývalých skladoch pivovaru láka slameným interiérom

Nekonvenčný materiál

Päticu izieb rozdeľuje materiál, ktorý by ste v klasickom hoteli určite nečakali. Architekti z ateliéru Heri & Salli sa rozhodli, že využijú zvyšný materiál z ich predchádzajúcich stavieb. Okrem unikátneho dizajnu sa im tak podarilo urobiť niečo pre prírodu. Namiesto toho, aby prebytočný materiál vyhodili, dali mu novú šancu zažiariť. Čo teda tvorí steny hotelových izieb? Sú to práve slamené balíky, ktoré použili namiesto tradičných materiálov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa heri&salli (@heriundsalli)

Veľa muziky za málo peňazí

Spať v tomto hoteli je teda skutočným zážitkom. Keďže išlo o budovu zo 60. rokov, bolo potrebné toho rekonštruovať skutočne veľa. Asi vás neprekvapí, že táto rekonštrukcia si vyžiadala aj veľké výdavky. O to viac si museli dizajnéri utiahnuť opasky pri zariaďovaní interiéru. Využitie materiálov z predchádzajúcich stavieb bolo preto logickým riešením. Výsledok ale stojí za to.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa heri&salli (@heriundsalli)

Interiér ako žiadny iný

Každá z piatich izieb je rovnaká. Ak sa rozhodnete stráviť noc v niektorej z nich, obklopovať vás budú balíky slamy uložené medzi kari sieťami. A to dokonca aj v kúpeľni. Interiér dopĺňa množstvo detailov, ktoré vytvárajú unikátny celok. V kúpeľni nájdete napríklad toaletu so splachovaním na retiazke. Priestoru okrem slamy dominuje žltá farba. Žlté je aj čelo postele, lampy, kabeláž či sprchový kút.

A prečo to všetko? Cieľom tohto netradičného hotela je poskytnúť útek od bežného života a zhonu.

Chceli by ste sa ubytovať v hoteli architektonického ateliéru Heri & Salli? Napíšte nám pod článok, koho by ste so sebou zobrali.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 4x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie