Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Stojan na vonné tyčinky od českého dizajnéra Daniela Piršča

Unikátny tvar aj povrchová úprava

Stojany na vonné tyčinky boli vytvorené pre značku Pigmentarium. Každý stojan je odliatkom z porcelánu, ktorý sa plní do špeciálnych foriem. Až následne sú stláčané do výsledného tvaru. Miesto pre umiestnenie tyčinky je mierne prehĺbené do vnútra, na inej strane sa zase stojan vlní dohora. Tu sa nachádza aj druhý vstup pre zapichnutie tyčinky. Tento tvar evokuje dynamiku zapichnutia tyčinky do mäkkého objektu. Tvar ale nie je to jediné, čo vás môže na diele českého dizajnéra Daniela Piršča zaujať. Unikátny vzhľad im dodáva aj ich povrchová úprava. Stojany na vonné tyčinky sú pokovované. Vo výsledku majú preto metalické odtiene modrej či ružovej farby. A je to práve ružová a modrá, ktoré boli vybrané pre konečnú úpravu produktu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa TopFashion (@topfashionmagazine)

Vo výsledku je však kľúčová kombinácia tvaru a povrchovej úpravy. Vďaka vlnitým plochám sa farba nápadne mení cez zlaté, zelené a fialové odtiene. Ako sa uvádza na oficiálnej stráne spoločnosti Pigmentarium www.cs.pigmentarium.com, žiadne dva stojany nie sú rovnaké. Výsledný farebný efekt totiž vzniká až v peci a preto je farba len vecou náhody.

Vedeli ste, že? Dizajnér Daniel Piršč vyštudoval na pražskej UMPRUM (Academy of arts architecture and design in Prague).

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa PIGMENTARIUM (@pigmentarium_parfums)

Umelecký objekt

„Incense Altar je samostatným umeleckým objektom. To potvrdzuje, čo porcelán v rukách skutočných majstrov dokáže. Dokáže sa zmeniť na predmet natoľko estetický, že bude oceňovaný a obdivovaný i v situácii, keď nebude slúžiť svojmu pôvodnému účelu,“ vysvetľuje pre portál designmag.cz David Ševčík, zástupca spoločnosti Pigmentarium.

Autor pojal Incense Altar ako nízke, oblé a jednoducho umiestniteľné objekty. Položiť ich tak môžete na kopu kníh či medzi iné dekoratívne objekty. Vďaka svojej farbe a povrchovej úprave však dokážu rozžiariť aj minimalistický interiér.

Chceli by ste, aby tento dizajnový kúsok zdobil aj váš interiér? Dajte nám vedieť, či ste fanúšikom vonných tyčiniek dolu pod článok.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 2x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie