Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Obchod módnej značky Burberry je dizajnovým skvostom

Miesto ako portrét 

Interiér kamenného obchodu na ulici Knightsbridge’s Sloane Street definuje predovšetkým podlaha so šachovnicovým vzorom dlaždičiek. Jej výber nebol náhodou. Vincenzo De Cotiis sa inšpiroval vzorom, ktorý je pre značku Burberry charakteristický. Okrem toho sa v interiéri nachádzajú zrkadlové prvky a svetlá.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VINCENZO DE COTIIS (@vdecotiis)

Trojpodlažný priestor s rozlohou 857 metrov štvorcových otvorili len minulý mesiac. „Chceli sme vytvoriť domácu ulitu, domov, kde sa umenie, kultúra a ľudia pohybujú prostredníctvom inteligentnej a elegantnej moderny – miesto ako portrét,“ vysvetlil architekt De Cotiis pre portál dezeen.com.

Atmosféra galérie 

Celý obchod definujú farby, ktoré sú charakteristické aj pre módny dom Burberry. Konkrétne sú to béžová, čierna, biela a červená. Lesklé biele povrchy, sklo a zrkadlá odrážajú prirodzené svetlo zvonku a vytvárajú jasnú atmosféru priamo ako z galérie. Kruhový priestor so zavesenými trubicovými svetlami a posuvnými panelmi na prízemí je určený na vystavenie klasického trenčkotu Burberry, zatiaľ čo príslušenstvo je prezentované v sklenených skriniach a poličkách s vysokým leskom, ktoré podľa Cotiisa pomáhajú vytvárať pocit intimity pri zachovaní pocitu otvorenosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VINCENZO DE COTIIS (@vdecotiis)

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa VINCENZO DE COTIIS (@vdecotiis)

Priestor s béžovými kobercami ponúka viacúrovňový, na mieru vyrobený ostrov, ktorý slúži na vystavovanie obuvi a pripomína klasickú architektúru okolitej štvrte Knightsbridge.

Butik bude slúžiť ako predloha pre nový globálny dizajnový koncept, ktorý má Burberry zaviesť vo svojich obchodoch. Obchod sa dokonca nachádza v tej istej štvrti, kde zakladateľ Thomas Burberry otvoril pred 130 rokmi svoj prvý londýnsky obchod, v ktorom sa stále nachádza hlavné sídlo značky.

Londýnsky obchod nadväzuje na minuloročné otvorenie vlajkového obchodu Burberry Shenzhen, kde zákazníci môžu pomocou WeChat komunikovať s výkladom a prehrávať vlastnú hudbu v kabínkach.

No a čo poviete na londýnsky obchod značky Burberry vy? Neváhajte sa podeliť o vaše dojmy pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 3x
  • 2x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie