Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Interiér kaviarne a baru zahalený do zelenej žuly

Pocit stolovania pod holým nebom

Elgin Cafe je počas dňa reštauráciou a kaviarňou, no večer a v noci sa mení na bar. Charakter tomuto podniku však dáva zelená žula, ktorá dominuje celému jeho interiéru. Ide o smaragdovozelenú žulu z mesta Udaipur. Dizajnéri materiál nepoužili náhodou. Ich cieľom bolo navodiť pocit stolovania pod holým nebom. „Klient mal jasnú predstavu o vytvorení kulinárskeho zážitku pod holým nebom vo vnútri,“ vysvetlil pre portál dezeen.com hlavný architekt Renesy Sanchit Arora. Tento zážitok má návštevníkom dopriať práve všadeprítomná zelená farba. „Zamerali sme sa na použitie pôvodných materiálov, čo nám dalo príležitosť využiť vždy zelenú žulu z Udaipur,“ vysvetlil Arora.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Elgin Café (@elgin_cafe)

Do samého detailu

Štúdio používalo žulu na obloženie stien, ako aj na stolové dosky. Zlatý nábytok v kúpeľni a sedadlá z hnedej kože kontrastujú s inak intenzívnou tmavozelenou farbou. K ďalším prvkom, ktoré prispievajú k celkovej atmosfére, patria prútené stoličky a množstvo rastlín za oknami. Sú to práve tieto detaily, ktoré majú v zákazníkoch vzbudiť dojem stolovania vonku.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Elgin Café (@elgin_cafe)

Priestor je rozdelený na tri sekcie, aby uspokojil požiadavky majiteľov, ktorí potrebovali priestor pre tri druhy stolovania. Po vstupe do kaviarne Elgin sú zákazníci vítaní v priestore, ktorý dizajnéri navrhli s cieľom vytvorenia estetiky denného stolovania. Večer zmení na bar.

Zelená farba všetko spojila

Na zabezpečenie plynulého prechodu medzi denným a nočným zážitkom bol kladený skutočne veľký dôraz. Monolitické farby vytvárajú elegantný priestor pre kaviareň a klasický tmavý večerný bar. „Cieľom bolo vyvážiť atmosféru rannej kaviarne, priestoru pre poobedný čaj a večerného baru,“ povedal architekt Arora.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Elgin Café (@elgin_cafe)

Sklopné žalúzie a posuvné dvere oddeľujú kaviareň od súkromnej jedálne, ktorá sa otvára do zelenej záhrady s bazénom. Malý vchod vedie do vinárstva. Tu sú fľaše vína integrované do políc pozdĺž dlhého baru obloženého zeleným kameňom. Vysoký stôl obklopujú vysoké stoličky a poskytuje hosťom miesto na degustáciu vín.

Podľa dizajnérov voľba zelenej farby spája všetky priestory dohromady, čím vytvára pocit súdržnosti. „Jasnú myšlienku spojenia dňa a noci bolo potrebné presadiť ťažkým prvkom a farba robí svoju prácu dobre,“ uzavrel hlavný architekt Renesy Sanchit Arora.

Čo hovoríte na tento unikátny zelený interiér vy? Nezabudnite sa s nami podeliť o váš názor v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 7x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie