Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Kolekcia Vine: Dizajnové dekorácie z pilín

Kolekcia Vine

Spoločnosť Desktop Metal sa zaoberá návrhom a predajom technológie 3D tlače. Rovnako stojí aj za novou značkou Forust. Tá predstavila skutočne unikátnu kolekciu mís a váz s názvom Vine. Za dizajnom jednotlivých produktov stojí dizajnérske štúdio FuseProject na čele s hlavným dizajnérom Yvesom Béharom.

Kolekcia nie je zaujímavá len svojim dizajnom. Pozornosť púta práve tým, akým spôsobom a z čoho bola vyrobená. Mnohí si produkty z pilín nevedia predstaviť. Pomocou technológie 3D tlače sa však aj odpad zo spracovania dreva dokáže premeniť na funkčné dekorácie.

Vedeli ste, že: Kolekciu Vine tvorí podnos, misky i košík.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DorisB Design (@dorisbdesign)

Unikátny materiál

Pri 3D tlači sa najčastejšie používa plast. V iných článkoch sme vám však už predstavili aj tlač z iných a netradičných materiálov. K lampe z pomarančovej kôry tentokrát tak pribudnú aj misky z dreveného odpadu. Vďaka vysokorýchlostnej 3D tlači vo vysokom rozlíšení dáva Forust nový život vyradeným zdrojom a vytvára z dreveného odpadu silné, krásne a uhlíkovo šetrné drevené výrobky.

„Každý rok je vyrúbaných 15 miliárd stromov na výrobu papiera, stavbu domov a výrobu nábytku. Z toho ročne vyprodukujú milióny ton dreveného odpadu. Časť tohto odpadu sa zhodnocuje a predáva na nadväzujúce trhy na výrobu drevotrieskových dosiek alebo drevených peliet na výrobu energie,“ uvádza značka Forust na svojej oficiálnej webovej stránke forust.com. „Zostávajúce piliny sú buď spálené, čo prispieva k znečisteniu ovzdušia, alebo sú odoslané na skládku. Aj keď sú piliny biologicky odbúrateľné, môžu byť na skládke vo veľkom množstve škodlivé pre životné prostredie,“ tvrdí značka na webovej stránke.

A práve opätovným použitím tohto materiálu pomáha kolekcia Vine na ceste k udržateľnosti. Nielen, že oslobodzujú skládky od zbytočného odpadu, prispievajú aj k jeho návratu do domácností. Vďaka tomu pôsobia aj na redukciu ťažby stromov.

A ktorý kúsok z kolekcie Vine zaujal najviac vás? Napíšte nám pod článok, kde by robil najväčšiu radosť práve vám.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 0x
  • 1x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie