Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

V Tokiu otvorili verejné toalety ovládané hlasovými pokynmi

Minimalistický a futuristický objekt

V Nanago Dori Park vyrástli jedinečné verejné toalety od dizajnéra Kazooa Satoa. Už z diaľky upúta pozornosť okoloidúcich svojim dizajnom. Veľká biela pologuľa pôsobí minimalisticky a futuristicky. Rozmermi nie je veľká, nakoľko jej priemer nie je väčší ako meter. Po obvode je objekt osvetlený LED svietidlami, ktoré podčiarkujú jeho futuristický vzhľad.

Okrem pánskych a dámskych toaliet je samozrejmosťou aj zariadenie pre imobilných občanov. Interiér sa od exteriéru príliš nelíši. Aj vo vnútri tohto objektu dominuje biela farba. Interiér je navyše navrhnutý tak, aby svetlo z LED osvetlenia prenikalo aj dovnútra. Minimalistický a jednoduchý dizajn dopĺňajú rovnako nenápadné piktogramy označujúce toaletu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa スマイルシェアハウス (@smilesharehouse)

Bez jediného dotyku

Okrem dizajnu sa toaleta Kazooa Satoa líši aj technologickou vychytávkou, ktorá z nej robí skutočnú raritu. Predstavte si toaletu, ktorej by ste mohli pomocou hlasových pokynov zapnúť svetlo, spláchnuť či pustiť vodu v umývadle. Presne tento komfort si môžu naplno vychutnať obyvatelia a návštevníci Tokia.

Vedeli by ste si podobné verejné toalety predstaviť aj na Slovensku? Napíšte nám váš názor do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie