Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Verejné toalety v Tokiu zabalené do bielych žalúzií

Čo toaleta, to dizajnový skvost

Návrh Kashiwu bol postavený ako najnovší prírastok k projektu Tokio toilet, v ktorom sa bude nachádzať celkom 17 zariadení navrhnutých poprednými architektmi a dizajnérmi. O mnohých z nich sme vás už informovali aj na našom webe.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mahomi Imaru Kawamura (@mahomi_imaru_hairmake)

Sato, ktorý prevádzkuje agentúru Samurai Inc sa rozhodol vytvoriť svetlé a čisto vyzerajúce zariadenie. To sa snažil docieliť tým, že ho obklopil bielymi hliníkovými žalúziami.

Pokúsili sme sa vytvoriť tichý vzhľad

„Keďže je toaleta umiestnená vedľa policajného sídla pred stanicou Ebisu, mysleli sme si, že by nemala byť príliš nápadná,“ vysvetlil Sato pre portál dezeen.com. „Hliníkové žalúzie pôsobia jasným a ľahkým dojmom. Pokúsili sme sa vytvoriť tichý vzhľad, ktorý prirodzene ladí s panorámou mesta,“ dodáva autor.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa やま菜 (@tokyo_kenchikutrip)

Žalúzie sú oddelené dvojcentimetrovými medzerami, aby vytvorili priepustnú stenu, ktorá má v spodnej časti otvorený priestor. Stena obklopuje svetlom zaliatu chodbu v tvare U okolo obdĺžnikového bloku so vstupmi na každom konci. Vnútri bloku je päť toaletných kabín, ktoré nie sú rozdelené podľa pohlavia.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eitaro Kazama (@eta.kazama)

Nič nebolo samozrejmosťou

„Vstúpiť do zariadenia by malo byť ľahké, taktiež by sa malo jednoducho používať a mať čistý vzhľad, ktorý inšpiruje okoloidúcich, aby sa cítili o niečo príjemnejšie a sviežejšie,“ pokračoval Sato v opisu projektu. “Táto čisto biela toaleta bola navrhnutá tak, aby sa zaoberala všetkými úvahami, ktoré sú v toaletách zvyčajne považované za samozrejmé,” uzatvára.

Vedeli ste, že? Spolu s blokom Sato navrhol aj piktogramy, ktoré sa používajú vo všetkých zariadeniach postavených v rámci projektu Tokio toilet.

Čo hovoríte na tieto minimalistické verejné toalety? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 2x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie