Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Kancelársky blok láka fasádou pripomínajúcou pletený kôš

Unikátna fasáda

Podľa firmy je to jedna z prvých budov v Rusku, ktorá bola postavená so sochárskou cortenskou oceľovou fasádou. Panely z ocele sú odolné voči poveternostným vplyvom. Nachádzajú sa na všetkých štyroch fasádach budovy a dokopy vytvárajú mriežku okolo štvorcových a obdĺžnikových okien. Panely sa krivia hore a dole a zdá sa, že sa navzájom prekrývajú, čím vytvárajú efekt košíkovej väzby. Trojrozmernosť panelov vytvára rovnaký efekt bez ohľadu na uhol pohľadu.

„Sochárska fasáda je postavená v geometrickej mriežke a predstavuje sa ako koherentná, dynamická, organicky plynúca tkanina z voľných nití,“ povedali zástupcovia štúdia Tchoban Voss pre portál dezeen.com. „Trojdimenzionálne pruhy pokrývajú obdĺžnikovú budovu horizontálne aj vertikálne. Striedanie plochých a vyčnievajúcich modulov vytvára ilúziu výpletu,“ dodali.

Aby sa vzor fasády mohol dostať do centra pozornosti, je zvyšok budovy presklený a minimalistický. Vďaka tomu nepôsobí rušivo.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa TCHOBAN VOSS Architekten GmbH (@tchobanvossarchitekten)

Do vzhľadu interiéru môžu zasiahnuť aj nový nájomníci

Vo Ferrum 1 sú hrdzavé oranžové odtiene ocele Corten nahradené zlatými tónmi hliníkových panelov, ktoré lemujú vstupnú halu. Tento priestor predstavuje stred budovy a na oboch stranách vytvára dve rovnomerne veľké prízemné kancelárie. Vyššie poschodia obsahujú menšie kancelárie usporiadané okolo centrálnych chodieb. Tieto priestory však zostali zatiaľ prázdne, aby si obyvatelia mohli navrhnúť svoje vlastné vybavenie.

Vedeli ste, že? V bývalej továrni Rossiya sa nachádzalo množstvo prevádzok. Predtým, ako sa stal priemyselným areálom, bol domovom vidieckeho paláca určeného pre princa Alexandra Andrejeviča Bezborodka na konci 18. storočia. Krátko slúžil aj ako ozdravné stredisko pre najbohatších obyvateľov Petrohradu.

K ďalším budovám štúdia Tchoban Voss patrí kancelársky komplex Seasons-Ensemble, obytné bloky Five Stars a komerčný kampus Benois. Štúdio tiež stavia ďalší blok na sedenie vedľa Ferrum 1, nazývaný Ferrum 2, ktorý sa môže pochváliť identickou fasádou z pleteniny.

A čo na prácu Sergeia Tchobana hovoríte vy? Určite nám napíšte vaše názory pod článok.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 1x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie