Kancelária od Beyond Spaces vyplnená kilometrom textílie

Dizajnérske štúdio Beyond Space vytvorilo v Amsterdame kancelársky interiér, ktorý má evokovať jaskynné priestory. Akým spôsobom to docielili a ako vyzerá výsledok sa dozviete s nami.

0
10
žena v kancelárii
Zdroj foto: Pressmaster on Shutterstock
Inšpiráciu našli v prírode

Tieto unikátne priestory boli vytvorené špeciálne pre štúdio Siersema Interieur, ktoré sa špecializuje na tkaniny. Nie je preto žiadnym prekvapením, že ich dizajn je plný látky. Že si to neviete predstaviť? 

Pri tvorbe návrhu sa dizajnéri z Beyond Space inšpirovali prírodou, konkrétne neďalekou holandskou riekou IJ. Textílie preto použili na to, aby vytvorili dojem tečúcej vody. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyond Space (@beyondspace.eu)

Vedeli ste, že? V interiéri od dizajnérskeho štúdia Beyond Space bol použitý až jeden kilometer látky. 

Hlavnou hviezdou je polopriehľadná textília

Aby teda vytvorili spomínaný efekt pohybu vody, zavesili v celom interiéri polopriehľadnú látku ako záclony, ktoré sa prirodzene vlnia. Vrstvy tejto textílie s bledomodro-zelenom odtieni visia zvisle z vysokých stropov miestnosti. Na niektorých miestach boli na ne zavesené závažia, aby bol efekt zvlnenia dovedený do dokonalosti. 

Z vrstiev látky je vytvorených celkom šesť priestorov vrátane pracovných priestorov a zasadacích miestností umiestnených na okrajoch kvôli maximalizácii prirodzeného denného svetla. 

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyond Space (@beyondspace.eu)

Polopriehľadný polyester bol vyrezaný laserom v rôznych dĺžkach a tvaroch. Pýtate sa prečo? Použitie tejto metódy tvarovania látky má zabrániť jej rozstrapkaniu na koncoch. 

Tvar látky nie je náhodný. Rôzne oblúky a otvory vzájomne prepájajú pracovné priestory. V spoločenských „miestnostiach“ sú kratšie. Naopak v súkromných zónach ich dizajnéri ponechali dlhšie. 

„Vytvorili sme desiatky návrhov, aby sme dosiahli správny pomer medzi uzavretým a otvoreným priestorom,“ povedali portálu dezeen.com Remi Versteeg a Stijn de Weerdtold, zakladatelia štúdia Beyond Space „Miestnosti museli pôsobiť priestranne, ale rovnako ako vytesané do priestoru, takže príliš veľké alebo príliš malé nefungovali,“ dodali. 

Vlastnosti polyesteru umožňujú, aby svetlo jemne prenikalo do kancelárie a vytváralo rôzne vrstvy priehľadnosti.

Pretože sú závesy od seba rovnomerne vzdialené, poskytujú súkromie pri pohľade spredu. Pri pohľade z boku je však možné vidieť susedné priestory.

„Farba záclon je dostatočne svetlá, aby nevzala všetku pozornosť, ale dodáva priestoru jemný odtieň, ktorý pripomína vodu alebo ľad,“ vysvetľujú Remi Versteeg a Stijn de Weerdtold. 

V strede kancelárie je kuchyňa s kuchynským ostrovom a vysokými stoličkami. Priestor zdobia závesné svetlá a črepníkové rastliny. „Kuchyňa a sklad sa nachádzajú v strede, pretože tam ľudia trávia počas dňa menej času,“ uviedli zakladatelia štúdia.

Vedeli by ste si predstaviť pracovať v podobných priestoroch? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Mirka 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte Váš komentár!
Zadajte Vaše meno tuto