Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Obchod Zara ožil dychberúcou animáciou: Je skutočná?

Ilúzia, ktorej uverili mnohí

„Ľudia sú dôverčiví a myslia si, že je to skutočná alebo nejaká fyzická inštalácia,“ povedal Fu pre portál dezeen.com. „Je to však len video, ktoré je určené na zdieľanie na sociálnych sieťach.“

Na vytvorenie animácie Fu navštívil Zarino miesto Soho, kde nakrúcal pomalú panorámu obchodu. Pomocou 3D softvéru vytvoril ilúziu trojrozmernej miestnosti rozvíjajúcej sa za oknami. Vo vnútri sa víri farebný vír.

Fu video zverejnil na svojom Instagrame, zatiaľ čo Zara ho zdieľala na TikTok. „Použil som svetelné odkazy z miesta,“ vysvetlil autor. Aj vďaka tomu sa mu podarilo docieliť, aby bola animácia čo najživšia. Záverečná ilúzia bola taká presvedčivá, že niektorí diváci išli navštíviť obchod, aby si osobne prezreli neexistujúci displej.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ShaneF Motion Design (@shanef3d)

Fu chce vidieť svoje animácie aj v priestore

Fu, ktorý sídli v New Yorku, si rozšíril popularitu online pre svoje abstraktné 3D umelecké diela, ktoré sú vložené do každodenných prostredí a rozmazávajú hranicu medzi fantáziou a realitou. Predtým čínsky návrhár vizualizoval plávajúce tučniaky a žiariace zelené žaby obsiahnuté v priehľadných nádobách a prekrývajúce sa s bežnými pouličnými scénami zaznamenanými v jeho telefóne.

„Veľa podobných animácií býva divokých a okázalých, vďaka čomu sú menej realistické a menej príťažlivé pre širšie publikum,“ vysvetľuje Fu.

Fu predáva svoje diela online. Ale v budúcnosti dúfa, že uvidí jednu zo svojich animácií integrovanú do prostredia skutočného života, aby dokončil ilúziu.

Nie je to prvýkrát, čo Zara fušovala do vytvárania optických ilúzií pre svoje obchody. Predtým značka spolupracovala so spoločnosťou Light Cognitive na vytvorení umelého LED osvetlenia pre maloobchodný priestor bez okien v Barcelone. Ten odzrkadľuje skutočné farby horizontu zvonku.

Dostala by táto animácia aj vás? Napíšte nám pod článok, či by ste ju chceli vidieť aj v reálnom priestore.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie