Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Recyklovateľný dom: Rodinný dom zo slamy nie je budúcnosťou

Biologický dom je postavený predovšetkým z poľnohospodárskych bioproduktov. Tento dom dokazuje, ako sa miestne zdroje odpadu môžu premeniť na cenné stavebné prvky. Cieľom domu je stimulovať ekologickú a miestnu ekonomiku s unikátnou technológiou budov. Tá môže využívať množstvo slamy, odpad z ryže, trstiny, konope, ľanu, morskej trávy a iných celulózových vlákien.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Woodos (@woodos.co)

Je sústavou troch vzájomne prepojených hmôt, pričom každá má inú funkciu. V jednej časti sa nachádzajú dve spálne s hygienickým zázemím, v druhej obývacia miestnosť, z ktorej je veľký výhľad do okolia. V tretej je spálňa rodičov s kúpeľňou.

Odpad ako zdroj

Celkovým cieľom projektu bolo vyvinúť moderný bytový koncept inšpirovaný filozofiou Cradle to Cradle s využitím odpadu ako zdroja, a tým ponúknuť riešenie súvisiace s klimatickou výzvou a globálnou bytovou krízou. Spojením pokročilej digitálnej výrobnej technológie s recyklovanými poľnohospodárskymi bio-produktmi biologický dom ukazuje, ako vybudovať cenovo dostupné, zdravé a udržateľné domy v globálnom kontexte.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa anna sophie (@annasophiebresson)

Recyklovanie, triedenie odpadu, využívanie prírodných zdrojov a snaha o obmedzenie použitia chemikálií sú dnes vzhľadom na stav nášho životného prostredia nevyhnutnosťou.

Navnadili sme vás na kúpu tohto biologického a recyklovateľného rodinného domu?

Alex

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 3x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie