Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Aj McDonald’s môže byť architektonický skvost

1. Budapešť, Maďarsko

Za zaujímavým McDonaldom netreba cestovať vôbec ďaleko. Nachádza sa len pár kilometrov od hraníc Slovenska a je situovaný priamo na železničnej stanici Nyugati v Budapešti. Ohúri vás svojou krásou hneď ako doň vstúpite. Môžete si tu objednať všetko, čo ponúka bežný McDonald. Jedlo či káva vám určite bude chutiť oveľa lepšie, keď si ho budete vychutnávať v krásnej starodávnej budove, ktorá bola postavená Habsburgovcami. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Amy Bertha (@amybertha18)

2. Radnica v meste Bray, Írsko 

Toto rozhodne nie je bežný McDonald. Keby na tejto budove nie je veľké ,,M“, ľahko by sa toto miesto dalo pomýliť s úradnou budovou či kostolom. Asi ťažko by niekto čakal, že v takejto budove budú podávať BigMac.

bray town hall mcdonald’s (1997)

bray, co. wicklow, ireland

active pic.twitter.com/Gi81tsFDyt

— nonstandard mcdonald’s (@nonstandardmcd) August 26, 2020

3. Bruggy, Belgicko

Bruggy sa niekedy označuje aj ako mesto, v ktorom zastal čas a prechádzka po ňom pripomína stredoveké mestá. Takéto mesto si predsa svoje krásne centrum nebude kaziť ozrutnou modernou budovou a tak fast food umiestni do starodávnej budovy. A musíme uznať, že to bol naozaj dobrý nápad. 

McDonalds Bruges Belgium pic.twitter.com/cthiyIWDDO

— HURAE (@hannes_bhc) May 9, 2020

4. Bergen, Nórsko 

Aj vo večne upršanom meste sa nachádza netradičný McDonald. Budova, ktorá vyzerá ako tradičný domček severských štátov, však v sebe neukrýva obytné priestory, ale najznámejší svetový fast food. 

I had never seen one of these ‘unique’ Macdonald’s until this one caught my eye on the historic waterfront of Bergen, Norway. pic.twitter.com/UnYAB1kHiZ

— Kent Sholars (@jksholars) May 9, 2020

5. Freiburg im Breisgau, Nemecko 

Tento McDonald sa nachádza priamo v centre mesta hneď vedľa Martinstor (Martinova brána). Mestská rada nedokázala zabrániť McDonaldu, aby si na klenbu vedľa Martinstor z roku 1901 nedal svoje označenie. Nakoniec došlo ku kompromisu a názov McDonald sa na historickej klenbe vyníma vo farbách veže a nie v bežnej farbe McDonaldu. Niektorí študenti dokonca Martinstor dnes označujú za ,,McDonald´s-tor“ – McDonaldova brána.

martinstor tower mcdonald’s (date unknown)

freiburg, germany

active pic.twitter.com/r99dCPatV8

— nonstandard mcdonald’s (@nonstandardmcd) September 18, 2020

Čo hovoríte na tieto netradičné McDonaldy? Pôjdete niektorý z nich navštíviť? Napíšte nám svoje názory do komentárov.

Matej

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 4x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie