Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Ikonická stolička Chaise Médaillon v novej podobe

Nová verzia Chaise Médaillon v sebe kombinuje tradíciu a súčasný dizajn. Tento kúsok z dielne Nendo je vyrobený zo skla s hrúbkou len 3 milimetre. Celú stoličku navyše tvoria iba dve časti.

Vedeli ste, že? Chaise Médaillon mal vo svojich butikoch aj Christian Dior.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa nendo (@nendo_official)

Na výrobu Chaise Médaillon bola použitá jedinečná metóda. Pôvodné metódy totižto umožňujú ohýbanie skla len do tvaru U. Vďaka novej metóde je však možné ohnúť ho až do tvaru C. „Zakrivená sklenená tabuľa sa stala nohou a operadlom stoličky a ako sedadlo bola použitá samostatná sklenená tabuľa s hrúbkou 3,0 mm vytvarovaná do kupoly. Po tvarovaní boli tieto dva kusy ponorené do roztavenej soli dusičnanu draselného pri 450 °C a potom chemicky vytvrdené chladením. Tento proces následne zvyšuje nielen tvrdosť povrchu výmenou iónov zo sodíkových na draselné, ale aj pevnosť v ohybe a odolnosť voči poškriabaniu,“ uvádza štúdio na svojej oficiálnej webovej stránke nendo.jp.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa nendo (@nendo_official)

Operadlo a sedadlo je na záver spojené čírym UV lepidlom a silikónom. Okrem transparentných stoličiek Nendo vyrába aj matné verzie, čierne a ružové ombré kúsky.

Chceli by ste mať podobný dizajnový kúsok aj u vás doma? Napíšte nám, v ktorom prevedení sa vám páči najviac.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 2x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie