Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Na Manhattane vyrastie budova zväčšujúca sa smerom nahor

Viac priestoru

Dvadsaťposchodový bytový dom s názvom Era bude mať 57 jednotiek. Každá z týchto jednotiek bude mať dve až päť spální. Celková rozloha jednotiek bude mať rozlohu 126,94 m².

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ODA (@odanewyork)

Podľa newyorskej firmy ODA sa odhaduje, že 76 metrov vysoký projekt bude dokončený do budúcej jesene na 251 West 91. ulici. Ústredným prvkom Era je pôdorys zväčšujúci sa smerom nahor. Horné poschodia budovy budú na každej vyššej úrovni vystupovať smerom von.

„Konzolová konštrukcia budovy umožní viac priestoru pri stúpaní budovy, čo vytvorí oveľa viac spoločného strešného priestoru,“ uviedlo pre dezeen.com štúdio ODA. Aby bolo možné využiť tento veľký povrch, Era bude mať strešný bazén s výhľadom na rieku Hudson.

Nová éra

K ďalším spoločným priestorom postaveným pre obyvateľov budovy bude patriť fitnescentrum, štúdio jogy, knižnica, salónik a detská herňa.

Éra bude obložená vápencom obklopujúcim veľké okná pokrývajúce fasády. Balkóny budú zoskupené v rôznych rohoch budovy. „Hlboké okná s elegantnými a nadčasovými stĺpikmi bez problémov zapadnú do okolia, ale pri bližšom preskúmaní budú okná v danej oblasti oveľa väčšie, ako je priemer, pričom do priestoru vnesú prirodzenejšie svetlo a otvoria budove okolité výhľady,“ vysvetlil ODA.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Urbanize NYC (@urbanizenyc)

Podľa firmy sa interiéry budú snažiť odrážať tvary a uhly nachádzajúce sa v exteriéri a vytvárať súdržnosť celého projektu. „Budova predstavuje novú éru na Upper West Side,“ vysvetľuje ODA názov veže.

Zdá sa vám návrh štúdia ODA odvážny? Napíšte nám do komentára pod článok váš názor.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 3x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie