Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Pozrite sa na dom, ktorý si môžete objednať na Amazone

Dom, ktorý si poskladáte

„Ak hľadáte kabínu s funkčným pôdorysom, pozrite sa na Allwood Avalon,“ uvádza sa v popise produktu. „50 metrov štvorcových kombinovaná prízemná plocha s 20 metrami štvorcovými v podkroví umožňuje veľa možností rozdelenia miestností,“ píše spoločnosť. “Tento dom môže byť dom pri jazere, penzión, plážová alebo záhradná chata alebo dokonca samostatná maloobchodná budova.” Okrem toho sú podľa spoločnosti všetky materiály vyrobené z vysoko kvalitného severského smrekového dreva.

Asi si pri pohľade na tento dom predstavíte, že nákladné auto odtiahne nový dom na váš nový pozemok, jeho zostavenie je však skôr podobné skladaniu nábytku z IKEA. Malý domček má formu súpravy, ktorá obsahuje všetky potrebné materiály na zostavenie konštrukcie. Predajca odhaduje, že keď budú na dome pracovať dvaja dospelí ľudia, jeho zostavenie by malo trvať asi jeden týždeň.

Oplatí sa jeho kúpa? 

Kabína Allwood Avalon stojí 33 000 dolárov (27 700 eur) – čo je oveľa viac v porovnaní s domami iných spoločností. Cena je však vyššia z dôvodu väčšieho priestoru, ktorý ponúka. Pri stavbe si môžete vybrať z dvoch možných pôdorysov domu, buď s piatimi alebo tromi izbami. Okrem toho existuje aj ďalšie podlažie s rozlohou 20 metrov štvorcových, ktoré sa dá použiť ako ďalší priestor.

„Avalon je veľmi energeticky efektívny a vhodný aj pre chladnejšie podnebie,“ píše spoločnosť. Avšak bystrý pohľad ľudí na internete dokazuje opak. „Prístup do kúpeľne je len z terasy. Je to len ospevovaná kôlňa. Rozhodne NIE je vhodný pre chladné podnebie!” Píše jedna osoba na Amazone. A je to tu – keď sa pozriete na plán, môžete jasne vidieť, že dvere do kúpeľne sú len z vonku.

Ďalšou „drobnou“ nepríjemnosťou je, že zatiaľ čo spoločnosť píše, že je potrebných „len minimum nástrojov“, na inštaláciu malého domčeka tiež odporúča vysokozdvižný vozík alebo malý žeriav, ktorý má samozrejme každý dobrý kutil doma.

Čo si myslíte o takomto domčeku? Kúpili by ste si ho? Svoje názory nám napíšte do komentárov.

Matej

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 6x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie