Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Londýnske priechody pre chodcov žiaria všetkými farbami

Žiarivé farby

Dizajnér Ilori nahradil jedenásť obvyklých čiernobielych prechodov pre chodcov na Tottenham Court Road v centre Londýna výraznými odtieňmi modrej, oranžovej, ružovej, fialovej a zelenej. Návrhár sa tiež spojil so študentmi z University of the Arts London a navrhol ďalších sedem priechodov. Jednu sadu namaľujú dobrovoľníci počas festivalu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa The Color Association (@colorassociation)

Projekt s názvom Bring London together má priniesť radosť tisícom ľudí, ktorí denne chodia po uliciach Londýna. Toto dielo nasleduje sériu ďalších dočasných cestných diel, ktoré v meste vytvorili dizajnéri vrátane Camille Walala a Eley Kishimoto.

Zažiť umenie

„Farba a vzor boli pre mňa vždy spôsobom, ako oslavovať miesta, komunity a zážitky,“ povedal autor pre portál dezeen.com. „Tieto priechody sa nemusia stať všednými, ale môžu sa stať ústredným bodom, kde môžu ľudia zažiť umenie. Dúfajme, že im to vyvolá úsmev na tvári a vnesie do ich dňa pocit radosti a pozitivity.“ povedal dizajnér pre Dezeen.

Bring London Together je jedným z významných projektov londýnskeho festivalu dizajnu 2021. Je tiež súčasťou Let’s Do London, kampane v oblasti cestovného ruchu, ktorú vedie londýnsky starosta Sadiq Khan. Jeho cieľom je podporiť mestské kreatívne, maloobchodné a pohostinské odvetvia.

Vedeli by ste si niečo podobné predstaviť aj v niektorom zo slovenských miest? Napíšte nám do komentára, v ktorom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 3x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie