Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Kuchynské moduly spájajúce taliansku tradíciu a švédsky dizajn

Talianska tradícia vo švédskom prevedení

Moduly Very Simple Teklan Edition kombinujú výrazné farby a geometrické tvary s jednoduchými, ale kreatívnymi detailami. Tieto kombinácie spájajú taliansku tradíciu so švédskymi farbami.

„Very Simple Teklan Edition je inšpirovaná výmenou kultúr, ktorá začína hlbokým zamyslením sa nad históriou talianskej a švédskej architektúry,“ hovorí výrobca Very Simple Kitchen pre portál dezeen.com „Výsledkom sú dva trvalo udržateľné výrobky vyrobené v Taliansku,“ dodávajú predstavitelia firmy.

Mramor v hlavnej úlohe

V prvom module návrhárka Severin a Very Simple Kitchen použili čiernobiely mramor na kuchynskú dosku, ktorá plynule prechádza aj na stenu. V snahe dosiahnuť väčšiu udržateľnosť projektu bol mramor z oboch modulov vytvorený zhodnotením odpadu. Ten bol obnovený skúsenými remeselníkmi, aby mu dodali nový vzhľad.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tekla Evelina Severin (@teklan)

„Východiskovým bodom pre oba kuchynské modely sú mramorové pracovné dosky, prvé sa vyznačujú výraznou kombináciou bieleho mramoru Carrara a čierneho mramoru Marquina. Táto kombinácia vytvára pruhovaný efekt pripomínajúci románsku a gotickú architektúru,“ vysvetľuje značka. “Napriek svojmu druhému životu si materiál zachováva svoju úplnú prirodzenosť a všetky vlastnosti, ktoré z neho vyplývajú,“ dodáva.

Farebné a tvarové vyváženie

Na vyváženie tradičných materiálov a farieb mramorovej dosky Severin zvolila horčicovožltú povrchovú úpravu. Tá sa častejšie vyskytuje v súčasnom švédskom dizajne. Podľa návrhárov to vytvára teplé a príjemné prostredie. Rovnaký odtieň žltej farby bol aplikovaný na poličku nad modulmi, ktorá má zaoblené hrany, vďaka čomu je dizajn jemnejší.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Tekla Evelina Severin (@teklan)

Druhý model kuchyne kombinuje jemný portugalský ružový odtieň s levantským červeným mramorom. Rovnaké pruhy, ktoré sa nachádzajú na prvom module, tvoria mramorovú dosku aj v tomto prípade. Niekoľko zásuviek pod mramorovou doskou je určených špeciálne na skladovanie hrncov a panvíc. Sú tak jednoducho prístupné pre užívateľa kuchyne.

„Výsledkom je nadčasová kolekcia živá konceptom aj farbami,“ vysvetľuje značka. Čo si o návrhoch a práci návrhárky Tekla Evelina Severin myslíte vy? Vedeli by ste si niečo podobné predstaviť u vás doma? Určite sa s nami podeľte o vaše názory pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 4x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie