Dnes je 04.júla 2022, meniny má Prokop

Unikátna kaviareň v Číne: Nový objekt v starej budove

Kaviareň 2 v 1

Kaviareň 1402 Coffee Shop je kaviareň v komunite Aranya, ktorá sa nachádza v okrese Changli v čínskej provincii Che-pej.

BLUE Architecture Studio zrekonštruovalo existujúcu jednopodlažnú budovu z červených tehál so šikmou strechou pridaním hranatej obdĺžnikovej konštrukcie do vnútornej časti budovy, ktorá tvorí kaviareň. Konštrukciu či objekt lemujú veľké sklenené okná. Ich súčasťou sú skladacie časti, ktoré sa na každom konci otvárajú a spájajú interiér s okolím.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen)

„Chceli sme vytvoriť nový priestor v už existujúcom priestore,“ povedali zástupcovia BLUE Architecture Studio pre portál dezeen.com. „Časť nového boxu vychádza z existujúcej fasády a stáva sa atrakciou kaviarne.“ Podľa štúdia proces návrhu zahŕňal riešenie, ako skombinovať potrebné funkcie kaviarne do obdĺžnikového objemu, ako je priestor na posedenie, bar a kuchyňa.

Ako prechádzka po ulici

„Vnútorná chodba je ako malé pruhy mesta s lavičkami na každej strane,“ hovorí štúdio. „Môžete sedieť na gauči, kúpiť si kávu v bare, prehliadať drobné výrobky či rozprávať sa s baristami,“ dodáva.

“Je to veľmi podobné, ako keď sa občas prejdete po malej ulici. Chceme, aby bol interiér rozšírením komunity Aranya. Ulice aj neďaleké námestie sú viditeľné zvnútra kaviarne cez veľké skladacie sklenené okná,” pokračovalo štúdio.

Na výrobu obdĺžnikového objemu bol použitý cement Dagu, tradičný čínsky materiál, ktorý dopĺňa svetlošedé odhalené betónové podlahy.

Masívny dub je hlavným materiálom v interiéri kaviarne. Sedadlá z nehrdzavejúcej ocele sú roztrúsené po vonkajšom priestore, ktorý bol tiež navrhnutý ako súčasť projektu. Tento priestor na posedenie pozostáva zo štyroch sekcií a obsahuje veľké kvetináče, ktoré sú umiestnené medzi minimálnymi hranatými stolmi a barmi, čo umocňuje súčasnejšie prvky kaviarne 1402.

Spojenie starého a nového

Štúdio tiež vysvetlilo, že cieľom kaviarne nie je spájať starú a novú architektúru. Rovnako dúfa, že projekt zvýrazní rozdiely medzi obdĺžnikovým objemom a existujúcou budovou z červených tehál, ktorá bola postavená pred piatimi až šiestimi rokmi. „Obdĺžnikový objekt sme vytvorili v abstraktnej forme, aby kontrastoval s existujúcou šikmou strechou budovy,“ uvádza štúdio.

Napriek týmto kontrastom sa BLUE Architecture Studio snažilo spojiť kaviareň so vzhľadom komunity Aranya výberom neutrálnej farebnej palety podobnej štruktúre červených tehál.

Dali by ste si kávičku v tejto unikátnej kaviarni aj vy? Napíšte nám do komentára, čo si o nej myslíte vy?

Mirka

Miroslava Luptakova
Email Miroslava Luptakova

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 2x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie

Warning: Constant WP_USE_THEMES already defined in /data/0/7/077898fe-a9e2-4dcf-9ec0-14e7b02511e6/beevam.sk/web/index.php on line 14