Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Plne vybavená klinika z prepravných kontajnerov

Plne vybavená klinika

Klinika Mohalla bola postavená z prepravných kontajnerov s podporou Tata Power-DDL. Klinika zahŕňa vyšetrovňu, recepciu a čakáreň, zvonku prístupnú lekáreň i kúpeľňu. Vďaka tomu je plne vybavená na podporu bežných zdravotných kontrol, testovania a nákupu liekov.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Architecture Discipline (@architecture_discipline)

V prehustených štvrtiach Dillí je dizajn tejto kvality účinný a veľmi užitočný. V skutočnosti sa argumentuje, že prefabrikované konštrukcie majú kratší čas výstavby. Ide o viac ako polovicu kratší čas v porovnaní s konvenčnými stavbami. Tieto štruktúry sú obzvlášť užitočné pre rozsiahle projekty a dajú sa ľahko premiestňovať. „Dizajn kliniky ťaží zo štrukturálnej pevnosti vyradeného prepravného kontajnera a funguje s ním ako s modulom, čím sa znižuje potreba nákladných úprav alebo doplnkov vyrobených na mieru. Týmto spôsobom redefinuje postindustriálny odpad ako médium univerzálnej dostupnej zdravotnej starostlivosti,“ hovorí Akshat Bhatt, hlavný architekt architektonickej disciplíny pre portál architecturaldigest.in.

Všade, kde bude potrebná

Tieto kliniky, ktoré majú slúžiť ľudom v menších štvrtiach, sú navrhnuté ako akékoľvek iné, plne vybavené zdravotnícke zariadenie. V interiéroch sú predinštalované elektrické zariadenia, klimatizácia, izolované steny a nábytok. Antimikrobiálna vinylová podlaha a dosky z lekárskej nehrdzavejúcej ocele sú navrhnuté tak, aby umožňovali jednoduchú údržbu. “Toto sú jednotky primárnej zdravotnej starostlivosti, ktoré je možné relatívne ľahko umiestniť kdekoľvek v krajine alebo na celom svete. Všetko, čo potrebujete, je cesta. Ak budeme ambiciózni, tak ich na miesto môže dopraviť aj helikoptéra,“ dodal na záver Akshat Bhatt.

Oslovil vás tento udržateľný koncept? Pre viac podobných projektov nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie