Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Z nočného salóna v Sade Janka Kráľa bude gastroprevádzka

Ešte komfortnejší čas v Sade Janka Kráľa

Sad Janka Kráľa v Bratislave prechádza postupnou revitalizáciou. Počas letných mesiacov boli obnovené verejné toalety, ako aj lavičky či smetné koše. „Sad Janka Kráľa je jeden z najstarších stredoeurópskych parkov vôbec a patrí aj medzi chránené pamiatky mesta. Za posledný rok sa nám podarilo mnohé veci v parku zlepšiť, aby toto obľúbené miesto pre voľnočasové aktivity spĺňalo všetko, čo má mať moderný park 21. storočia. Vďaka novým službám, ktoré pribudnú v niekdajšej budove nočného salónu, tu budú môcť ľudia tráviť ešte komfortnejší čas so všetkým, čo k tomu potrebujú,“ povedal Matúš Vallo, primátor Bratislavy pre oficiálnu stránku mib.sk.

V budove nočného salón by v totižto mala vzniknúť moderná gastroprevádzka. Okrem toho by mala poskytnú priestor aj pre Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS). To počas leta organizovalo množstvo kultúrnych a voľnočasových podujatí.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa MIB (@mib.sk)

Vedeli ste, že? Na projekte budú spolupracovať Studený architekti s.r.o., Architektonická kancelária Ľubomír Závodný s.r.o., Mag. arch. Peter Stec, ArtD., Terra Florida, v.o.s., ktorí vzišli zo súťaže. Po dokončení obnovy budovy, bude mesto hľadať prevádzkovateľa.

Neodborné zásahy v 90.rokoch

Pôvodná budova architekta Ferdinanda Končeka postavená v roku 1982 bola v 90. rokoch neodborne zrekonštruovaná. „Rekonštrukcia v roku 1995 čiastočne zmenila aj vonkajší vzhľad, kedy boli zredukované presklené plochy. Neskôr prišlo k ďalším neodborným zásahom do fasády, najvýraznejšie boli odstránenie keramického obkladu a dobudovanie vonkajších mreží. V zadaní sme preto uviedli, že je vítané obnovenie pôvodného riešenia fasády a zasklenia smerom do parku, vďaka čomu sa lepšie prepojí interiér s exteriérom. Dôraz kladieme aj na energický koncept budovy, kde budeme preferovať využívanie alternatívnych zdrojov,” vysvetľuje Marcel Dzurilla, riaditeľ sekcie tvorby mestských priestorov z Metropolitného inštitútu Bratislavy.

Vizualizácie by mali byť dokončené koncom tohto roka, pričom by sa s rekonštrukciou mohlo začať v roku 2022. Aj táto rekonštrukcia je súčasťou iniciatívy Živé miesta, ktorá sa snaží o obnovu zanedbaných verejných priestorov v našom hlavnom meste.

Čo na tento projekt hovoríte vy? Podeľte sa o váš názor v komentároch.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie