Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Dom v blízkosti útesu s výhľadom na more splýva s prírodou

Výrazná asymetrická strecha

Dom definuje strmá strecha. Drevom obložená horná úroveň domu má veľký trojuholníkový obývací priestor a terasu vyvýšenú tak, aby vytvárala miesto pre výhľad na blízky les a more. Vedľa tohto priestoru sa nachádza úzka kuchyňa a pod malou spálňou sa nachádza dlhý, tenký betónový podstavec, ktorý podopiera dom.

Výrazná forma budovy je navrhnutá tak, aby splynula s okolím, pričom jej asymetrická šikmá strecha je inšpirovaná strmým okrajom útesu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa 森屋 隆洋 (@map_moriya)

„Snažili sme sa vyhnúť úprave samotného pozemku alebo dotýkaniu sa hraníc lesa. Vybudovaním určitej vzdialenosti od tohto prírodného územia sa vila zľahka mieša s okolitým prostredím,“ uvádzajú autori pre portál dezeen.com

Dramatický strop a pocit kúpania v lese

Presah hornej úrovne vytvára kryté vonkajšie posedenie na južnom konci domu ukončené drevenou palubou a obklopené neformálnym kamenným múrom. Vnútri bol ponechaný odhalený rám strechy v kombinácii s tmavými drevenými doskami, aby sa vytvoril dramatický strop nad hlavným obytným priestorom. Táto oblasť je osvetlená trojuholníkovým oknom, ktoré sa postupne zvyšuje na okraji domu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dezeen (@dezeen)

V stene kuchyne sú umiestnené úložné priestory a dosky oproti veľkému trojuholníkovému baru a jedálenskému kútu, ktoré siahajú do obývačky. Dva schody vedú na vonkajšiu terasu na južnom konci domu, ktorá je vedľa zaskleného kúpeľňového bloku. Ten má navodiť pocit kúpania v lese.

Vedeli by ste si predstaviť bývanie v podobnom dome v blízkosti prírody a výhľadom na more? Napíšte nám, aký dojem na vás tento dom urobil do komentára pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 1x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie