Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Osem bytových jednotiek na pozemku pre dva domy

Projekt sa nachádza na rohu ulice East 36th Avenue a North Merion Street, severne od centra mesta Denver a bol poverený developerom Continuum Partners. „Tento experimentálny projekt poskytuje centrálne umiestnené lacné bývanie pre jednotlivcov alebo páry a zároveň sa integruje do morfológie prímestského prostredia,” vysvetlila firma Productora.

Zrkadlo reality bývania

Tím si uvedomil, že budovy navrhnuté ako rodinné domy v oblastiach ako je North Denver, často zdieľajú viaceré menšie domácnosti. Cieľom tohto projektu bolo lepšie odzrkadliť realitu spôsobu života obyvateľov.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Onnis Luque (@onnisluque_fotografia)

„Projekt uznáva, ako spolubývajúci a priatelia často zdieľajú väčšie rodinné domy v dobre situovaných štvrtiach a bol navrhnutý tak, aby vyhovoval týmto potrebám,“ dodávajú zástupcovia firmy pre portál dezeen.com.

Ich dizajn zahŕňa dve identické sady domov so zrkadlovým usporiadaním. Väčší objekt sa nachádza v prednej časti pozemku s výhľadom na ulicu a obsahuje tri štúdiá a spoločnú kuchyňu a obývaciu izbu. V zadnej časti nehnuteľnosti prinášajú dve bytové jednotky.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Onnis Luque (@onnisluque_fotografia)

„Projekt integruje spoločnú kuchyňu a obývaciu izbu, práčovňu a spevnené vonkajšie plochy a vytvára jemnú rovnováhu medzi potrebou súkromia a možnosťou sociálnej interakcie,“ dodala firma.

Každé zo štúdií má vlastnú kúpeľňu, kuchynku a druhé umývadlo. Na prízemí sa nachádza spoločný priestor, ktorý zahŕňa kompletne vybavenú kuchyňu a dostatok priestoru na spoločné stolovanie.

Modrá a zase modrá

Celému komplexu dominuje modrá farba a jej odtiene. Podľa architektov je to štandardná farba, v ktorej boli poskytnuté materiály, čo im umožnilo znížiť náklady na stavbu. Vonkajšie drevené fasády sú zladené so strechami a obložené zvislými doskami. Aj tieto laty sú ukončené v podobnom odtieni.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Onnis Luque (@onnisluque_fotografia)

Aby sa splnil obmedzený rozpočet, spoločnosť Productora použila štandardné detaily vo všetkých štyroch budovách. Interiéry napriek tomu ponúkajú svetlé a nenáročné obytné priestory.

Preferujete bývanie v súkromí, alebo by ste neváhali pri ponuke podobného komunitného bývania? Podeľte sa s nami o vaše názory.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie