Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Dizajnová stolička inšpirovaná strojom na posilňovanie nôh

Inšpiráciou bol stroj na posilňovanie

Španielske štúdio MUT Design navrhlo minimalistické stoličky, ktoré evokujú stroj na posilňovanie nôh v telocvičniach. Tieto experimentálne sedačky boli navrhnuté pre značku Sancal. Aj keď je dielo inšpirované obľúbeným cvičebným strojom, jeho funkcia je úplne opačná. Roll chair vám pomáha oddychovať a relaxovať.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa RB12 (@rb.twelve)

„Stolička Roll je koncepčný predmet na sedenie, ktorý vám umožňuje vybrať si spôsob, akým chcete sedieť. Tieto boli inšpirované strojom na cvičenie, pretože sme chceli v jeho dizajne zachovať športový vzhľad. Vidíme ju viac ako konceptuálny predmet než ako stoličku. Chceme u ľudí vyvolať zvedavosť preskúmať produkt a vyskúšať rôzne polohy v sede. Stolička Roll chair je pre nás dokonalou rovnováhou medzi funkčnosťou, umením a zábavou,“ uvádza Alberto Sánchez, zakladateľ spoločnosti MUT Design pre portál architecturaldigest.in.

Moderná interpretácia

Cieľom bolo vytvoriť modernú interpretáciu každodennej stoličky. Stolička Roll chair sa skladá zo štyroch oceľových rúrok spojených v tvare písmena X. Tie slúžia ako rám. Stoličku ďalej tvoria dva valcové vankúše, ktoré sú sedadlom a operadlom.

“Neobvyklá silueta robí z priemyselného predmetu umelecké dielo, ktoré je ešte viac umocnené, ak je poskladané do podoby sochárskej figúry.” Roll chair týmto spôsobom kombinuje rovnováhu, krásu a funkčnosť,“ hovorí hovorca spoločnosti Sancal.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa mut_design (@mut_design)

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa mut_design (@mut_design)

Ľahká stolička predvádza avantgardnú formu. Stoličky Roll chair sú navyše priemyselným zvratom v technike „trompe l’oeil art“, čo znamená očný klam. Jeho vizuálna ľahkosť je ešte výraznejšia, keď sú stoličky uložené na sebe, čím vytvárajú akúsi sochársku figúrku.

Mnoho tvárí Roll chair

Stolička Roll je súčasťou zbierky Museo značky Sancal. Jej prototyp bol predstavený v januári 2020 na výstave A la Fresca spoločnosti MUT Design, ktorá sa konala počas najnovšieho vydania Das Haus na veľtrhu nábytku IMM Cologne.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa mut_design (@mut_design)

Keďže stoličku Roll chair je možné používať aj vonku, bola navrhnutá tak, aby mala pevný základ s oceľovým rámom a nohami. Je udržateľnejší ako bežné stoličky a má jednoduchší proces recyklácie. Stolička Roll je k dispozícii v 12 rôznych lakovaných povrchových úpravách kovových rúrok a jej vankúše môžu byť čalúnené ktoroukoľvek látkou spoločnosti Sancal.

Kde by ste u vás doma tento unikátny kúsok využili vy? Napíšte nám do komentára a inšpirujte aj iných.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 1x
  • 1x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie