Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Rozprávková a dizajnová továreň na čokoládu v São Paulo

Pohľad do sveta čokolády

Obchod sa nachádza v štvorposchodovej továrni Dengo na ulici Avenida Brigadeiro Faria Lima, hlavnej ulici v São Paule. Tá sa tiahne niektorými z najbohatších štvrtí mesta.

Miestne štúdio Matheus Farah e Manoel Maia Arquitetura bolo poverené jeho dizajnom. Továreň Dengo inšpirovala dizajnérov, aby vytvorili miesto, ktoré ukáže návštevníkom pohľad do sveta výroby čokolády.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Rio Fácil por Alan Victor ® (@riofaciloficial)

 „Štúdio sa snažilo atraktívnym a didaktickým spôsobom obnoviť továreň na čokoládu, aby mohla zdôrazniť kontrolu nad každou fázou výrobného procesu,“ vysvetľujú jeho zástupcovia pre portál dezeen.com.

Potrubie s kakaovými bôbmi

Budova továrne má rozlohu 1 500 metrov štvorcových a pozostáva zo série skladaných, priamočiarych rámov vyrobených z krížovo laminovaného dreva. Rámy sú lemované červenými hliníkovými trámami a rozsiahlymi presklenými panelmi. To v praxi znamená, že zákazníci môžu už od príchodu vidieť výrobky značky.

Vnútri v prízemí boli do značnej miery vynechané deliace steny, aby uvoľnili miesto priehľadnému potrubiu, ktoré sa tiahne stropom. Potrubie odhaľuje kakaové bôby transportované do zrekonštruovanej frézky zo štyridsiatych rokov minulého storočia.

Na prvom poschodí je Meu Dengo alebo „Môj Dengo“. Ide o priestor, kde môžu ľudia stáť a sledovať, ako personál vyrába personalizované čokoládové dobroty. Zákazníci môžu tiež stráviť čas v kaviarni, zmrzlinovom bare alebo v čokoládovni na druhom poschodí.´

Interiér v súlade s čokoládou

Väčšina povrchov v celom obchode je obložená drevom, takže interiér má rovnaký teplý hnedý odtieň ako kakaové bôby.

Podlaha bola medzitým vykladaná úlomkami červených keramických dlaždíc ako odkaz na jeden z najobľúbenejších produktov spoločnosti Dengo, Quebra-Quebra-čokoládové doštičky s príchuťou Quebra-Quebra, ktoré je možné rozdeliť na fragmenty.

Štúdio účelovo udržiavalo slabé osvetlenie v celom obchode. To napodobňuje podmienky poľnohospodárskeho systému používaného v severovýchodnej Brazílii, kde sa kakao pestuje v tieni lesných stromov.

Ste milovníkmi čokolády? Napíšte nám, s kým by ste túto rozprávkovú továreň na čokoládu navštívili najradšej.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 2x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie