Dnes je 04.oktobra 2022, meniny má František

Ako v oblakoch: Výstavný priestor pre Alexandra McQueena

Návrat vo veľkom štýle

Štruktúru navrhol práve architekt Radić, dlhoročný spolupracovník módnej značky. Unikátnym projektom tiež oznámil návrat Alexandra McQueena k fyzickým prehliadkam. Išlo o prvú londýnsku show značky po dlhej dvadsaťročnej prestávke.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Ukážka kolekcie na jar a leto 2022 sa uskutočnila v nafukovacej membránovej štruktúre podobnej mrakom, v utorok 12. októbra na streche desaťposchodového parkoviska vo východnom Londýne Tobacco Docklands. Šou s názvom London Skies inšpirovala obloha plná oblakov.

Špecialista na stavby ES Global a kreatívna agentúra Gainsbury & Whiting úzko spolupracovali s Radićom na dohľade nad koncepciou a výrobou výstavného priestoru. Spoločnosť ES Global vybudovala kupolovitú priehľadnú štruktúru, ktorá bola nafúknutá a obohnaná oceľovými káblami. Vďaka tomu pôsobí, akoby sa cez spleť káblov chcela dostať von.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Vzhľadom na charakter šikmých povrchov parkoviska bol priestor vybudovaný na veľkej platforme podporovanej patentovaným systémom lešenia.

Londýn ako na dlani

Vstup do interiéru bubliny bol strategicky umiestnený v zadnej časti strešného umiestnenia. To hosťom umožňovalo prechádzať sa priestorom a vychutnať si panoramatický výhľad na Londýn.

Kupolovitá bublina podobná oblakom bola naplnená dvoma sadami zakrivených radov skladacích drevených stoličiek. Tie slúžili ako miesto na sedenie pre divákov módnej prehliadky. V strede priestoru sa zdola pod preglejkovou plošinou dvíhala sada schodov, kadiaľ počas šou do priestoru vstúpili modelky.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Viaceré prieduchy umiestnené v podlahe fúkali vzduch do kupoly, aby si zachovala nafúknutý vzhľad. Tento priestor bol navrhnutý tak, aby sa dal ľahko demontovať, prepravovať a znova používať na rôzne príležitosti, vrátane edukačných a kultúrnych podujatí.

Zaujal vás výstavný priestor pre módny dom Alexandra McQueena? Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Mirka

Miroslava Kršková
Email Miroslava Kršková

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 1x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie