Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Butik módnej značky Forte Forte inšpirovaný plážami Toskánska

Prímorská tematika

Interiér navrhlo kreatívne duo Giada Forte a Robert Vattilana. Pri jeho realizácii sa nechali inšpirovať práve miestom, kde bude butik umiestnený. Forte dei Marmi je prímorské mesto v severnom Toskánsku, ktoré je známe svojimi plážami.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Flux.cs (@fluxcssrl)

“Mali sme tiež príležitosť pracovať na bezprecedentnej rovnováhe a harmonických kontrastoch. Prvýkrát sme spojili drevo, ktoré je organické, s kovmi a minerálmi, ktoré sú určujúcimi prvkami materiality Forte Forte,” vysvetlili autori pre portál dezeen.com.

Po vstupe do preskleného butiku vo Forte dei Marmi zákazníci prejdú popod päť oblúkových rámov vyrobených z krútených drevených trámov. Tie majú evokovať zakrivenie trupu lode.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Flux.cs (@fluxcssrl)

V súlade s prímorskou tematikou je terazzová podlaha obchodu vykladaná škvrnami bieleho kameňa, ktoré pripomínajú kryštály soli. Rovnaký materiál tvorí aj ďalšie prvky v interiéri, ako sú kľučky dverí, bočné stolíky a sokle na vystavenie topánok.

Ostatné doplnky a lifestylové predmety sú prezentované na trojposchodových regáloch, zatiaľ čo odevy visia na tenkých vešiakoch.

Široká paleta materiálov 

Giada Forte, ktorá bola spoluzakladateľkou Forte Forte, spolupracovala s umeleckým riaditeľom Robertom Vattilanom na vytvorení relaxačného priestoru v strede obchodu, umiestnením lavičky vedľa listovej tropickej rastliny v drážkovanej váze.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Flux.cs (@fluxcssrl)

Väčšina stien má omietku jemne sfarbenú do červena. V zadnej časti obchodu sa paleta materiálov mení na extravagantnejšiu. Nájsť tu môžete i zlatú.

Šatne sú navrhnuté tak, aby vytvárali pocit intimity a súkromia. O súkromie sa starajú ťažké zamatové závesy, ktoré sú na jednej strane zlaté a na druhej strane sýto sivozelené.

Páči sa vám nový butik značky Forte Forte? Napíšte nám váš názor do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie