Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Vila, ktorá dokonale splýva s prostredím Tirolského vinohradu

Úplné splynutie s prírodou

Štúdio so sídlom v Miláne vyhralo v roku 2018 súťaž na návrh nehnuteľnosti, ktorá by nahradila existujúcu štruktúru vo vinici Kastelaz v okrese Termeno v Taliansku.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ECRU X GREY by Līva Īle (@ecruxgrey)

Majitelia panstva chceli postaviť súčasný dom na vyvýšenom mieste, z ktorého je nádherný výhľad na okolitú alpskú krajinu. Dizajn domu reaguje na jeho prostredie. Je zasadený medzi stromy a vinič pozdĺž údolia smerom k jazeru Caldaro.

„Geometria vily sa vyvíja z miestnych podmienok. Vytvára plynulý a harmonický prechod s krajinou a je sotva viditeľný z neďalekej dediny,” uviedlo štúdio pre portál dezeen.com.

Zdá sa, že hranatá štruktúra vystupuje zo zeme na kopci, pričom jej šikmé steny sa plynule spájajú so strechou.

Pôdorys v tvare podkovy sa obopína okolo vnútorného dvora, ktorý je chránený pred vetrom, ktorý fúka do údolia od jazera Garda.

Jednoduchá, minimalistická atmosféra

Vonkajšie povrchy budovy evokujú tón a textúru oporných múrov z kriedového kameňa, ktoré sa nachádzajú v okolitých vinohradoch.

Veľká príjazdová cesta sa spája s jaskynnou garážou zapustenou do svahovitého terénu. Od nej vedie do kopca k hlavnému vchodu domu niekoľko schodov.

Vnútri je dom usporiadaný ako tri spojené krídla. Jedno krídlo obsahuje hlavný obytný priestor s kuchyňou a jedálenským kútom. Ďalšie dve krídla obsahujú spálne.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pichler Architecture (@peterpichler_architecture)

Zasklenie v plnej výške spolu so starostlivo umiestnenými oknami a strešnými oknami zaisťujú, že priestory sú svetlé a prepojené s výhľadom.

“Široké presklené fasády sú navrhnuté tak, aby rámovali a zvýraznili okolie a umožnili krajine vstúpiť do vnútorných priestorov pri zachovaní súkromia,” dodal ateliér.

Architekti zvolili materiály, ktoré vytvárajú teplú, no zároveň jednoduchú a minimalistickú atmosféru. Paleta s betónom, terazzom a drevom zaisťuje súlad medzi vnútornými a vonkajšími priestormi.

Okrem centrálneho nádvoria poskytuje alternatívny priestor pre vonkajší relax veľká terasa na hornom poschodí, ktorá je prepojená s medziposchodím.

Pre viac zaujímavostí z oblasti architektúry i dizajnu nás nezabudnite sledovať na sociálnych sieťach.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie