Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Mesto Nitra bude mať novú a jednotnú vizuálnu identitu

Konzervatívny i hravý

Spomínané trio vyhralo súťaž, v ktorej mesto Nitra hľadalo novú vizuálnu identitu. Nový dizajn odkazuje na históriu mesta. Na druhej stane sa vyznačuje hravosťou. Autori pre Nitru vytvorili exkluzívne písmo Glagolic Neue.

“Systém vizuálnej identity v podaní štúdia Andrej & Andrej je konzervatívny a hravý zároveň. Umožňuje kontinuálne variácie pri označovaní mestských organizácií či vytváraní nových symbolov a príbehov,” hovorí člen poroty Boris Meluš z Únie grafických dizajnérov Slovenska pre oficiálnu stránku mesta nitra.sk.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nitra (@mesto_nitra)

Grafická dizajnérka Ľubica Segečová vyzdvihuje odvážny prístup k práci s historickými symbolmi, ktorý ich zároveň rešpektuje. “Má potenciál byť inkluzívny a schopnosť komunikovať naprieč generáciami a sociálnymi i kultúrnymi vrstvami. Výhodou je systém “ilustrácií”, ktoré môžu byť identitou a obsahom zároveň,“ uviedla Segečová pre spomínanú stránku.

Nový rozmer heraldického znaku

Medzi porotou, ktorá rozhodovala o víťaznom návrhu, bola aj Věra Marešová, držiteľka českej Národnej ceny za dizajn za návrh vizuálneho štýlu mesta Brno. Tá vyzdvihla predovšetkým prácu s heraldickým znakom, ktorému dáva dizajn nový rozmer.

Spolupráca dizajnérov a mesta Nitra zahŕňa prípravu manuálu pre aplikáciu vizuálnej identity. Okrem toho i grafickú úpravu textov, prípravu podkladov na tlač, grafické spracovanie dát, fotografií, grafov a ostatných aplikácií vizuálnej identity.

Čo si myslíte o vizuálnej identite Nitry vy? Napíšte nám do komentárov.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie