Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Unikátny wellness rezort Ziedlejas s výhľadom na jazero

Koherentný celok

Kúpele navrhnuté ako moderný pohľad na miestnu saunovú kultúru pozostávajú z dvoch nezávislých sáun a troch chatiek na prenocovanie. Tie sú umiestnené na vrchole svahu, zatiaľ čo podzemná sklenená sauna je vykopaná do kopca a s výhľadom na rybník.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ZIEDLEJAS Wellness Resort (@ziedlejas)

Druhá sauna, nazývaná Smoke Room, sa nachádza v neďalekej zalesnenej oblasti. Postavená je z ohorených kmeňov a zakončená oceľovou strechou, ktorá odkazuje na formu tradičných saunových štruktúr.

Štúdio Open AD spolupracovalo s krajinnými architektami, aby všetky tieto nezávislé štruktúry vsadili do koherentného celku. Ten je prepojený kľukatými chodníkmi a kamennými schodmi.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ZIEDLEJAS Wellness Resort (@ziedlejas)

“Každá konštrukcia je nezávislou jednotkou a prirodzenou súčasťou celkovej kompozície. Cesta zo sauny do jazierka je krátka a presklená sauna je prístupná aj pre osoby so zníženou pohyblivosťou,” uvádza štúdio pre portál dezeen.com.

Jednoduchý interiér

Sklenená sauna je obložená zuhoľnatenými drevenými doskami. Veľké okno poskytuje výhľad priamo na jazierko. Pred saunou je i malé posedenie, ktoré je možné využiť v teplejších mesiacoch.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ZIEDLEJAS Wellness Resort (@ziedlejas)

„Ziedlejas víta hostí po celý rok, takže riešenia musia fungovať vizuálne aj funkčne v rôznych podmienkach, ako sú zasnežené zimy, zlatá jeseň, svieže zelené letá,“ vysvetľuje štúdio.

Chatky boli navrhnuté so zameraním na vytvorenie minimálnych priestorov bez neporiadku. Nachádzajú sa tu stoly, ktoré sa vynárajú z podlahy a skladacími posteľami. Obytné priestory zaberajú presklenú časť chatiek, aby mohli využívať nerušený výhľad na okolitú krajinu, zatiaľ čo kúpeľne sú zasunuté do zadných častí pre väčšie súkromie. „Navrhli sme nábytok na mieru a spojili sme ho s riešeniami od značiek ako IKEA, čo dokazuje, že luxusný pocit nezávisí len od rozpočtu,“ tvrdí štúdio.

Koho by ste do tohto unikátneho wellness rezortu zobrali? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 1x
  • 0x
  • 5x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie